Fransa'dan Türkiye'ye Küstah İfadeler

Fransa'da devlet, Türkiye'yi 'Avrupa'nın kapısında saldırgan İslamcılıkla' suçlayarak AB'nin Ankara'ya sektörel anlamda mali yaptırımlar getirebileceğini bildirdi.

16.11.2020-11:46 - (Son Güncelleme: 16.11.2020-12:33) Fransa'dan Türkiye'ye Küstah İfadeler
Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Clement Beaune, katılığı Les Echos Gazetesi ile Europe 1 radyosunun ortak yayınında, 'Bazı mali sektörlerde yaptırımların mümkün' dedi.

Bütün alternatiflerin masada olduğunu ifade eden küstah bakan, kişilere de yaptırımlar uygulanabileceğini ifade ederek Türkiye'ye göz dağı vermeye kalkıştı.

Son zamanlarda ifade edilen Türkiye'nin Ortak Pazar'dan çıkarılması alternatifinin de 'etkili olmayacağını' düşündüğünü öne sürdü.

Avrupa Birliği (AB) ekim ayının sonunda Ankara'nın "provokasyonlarını tamamıyla kabul edilemez" olarak değerlendirmiş ancak muhtemel yaptırımların da çıkabileceği bütün kararların aralık ayında düzenlenecek AB zirvesinde alınabileceğini dikkat çekmişti.

"Son Avrupa Birliği zirvesinde Türkiye'ye son bir şans verildiğini" ifade eden Bakan Beaune, şu anda da Ankara'nın tekrar "sistematik şiddet ve provokasyondan" yana seçim yaptığını, bu nedenle de "kesinlikle daha ileri gideceklerini" belirtti.

"10 ya da 15 yıl boyunca Türkiye'nin adım adım modernleşen doğu usulü sempatik bir batılı demokrasi olduğunu düşündük" ifadesini kullanan Beaune, "Ama bu doğru çıkmadı. Kültürel, jeopolitik ve diğer alanlarda agresif bir İslamcılık söz konusu. Saf olunmaması gerek. Bunu Yukarı Karabağ meselesinde de net bir şekilde gördük" diye konuştu.

Beaune, son olarak şu ifadelere yer verdi:

"Hayır, Fransa Türkiye'nin karşısında yalnız değil. Erdoğan ve rejimi hakkında şu anda hiçbir Avrupa ülkesinin şüphesi kalmadı."
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal