Fransa'da Sarı Yelekliler Eylemleri Devam Ediyor

Fransa'da Sarı Yelekliler eylemi devam ediyor. 18 haftadır devam eden eylemlerde toplamda 11 kişi hayatını kaybetti. Tansiyon ise halen gergin.

16.03.2019-16:07 - (Son Güncelleme: 16.03.2019-15:59) Fransa'da Sarı Yelekliler Eylemleri Devam Ediyor

Fransa'da Sarı Yelekliler tekrar sokaklara çıktı. Sarı Yelekliler eyleminin 18'inci haftasında da arbede meydana geldi. Eylemlerin şiddetinin her geçen gün biraz daha azalacağı tahmin edilirken, durum pek de o biçimde olmadı.

FRANSIZ POLİSİ SARI YELEKLİLERİ DURDURAMADI

Fransa'daki benzin fiyatlarındaki artış ve hayat pahalılığını protesto eden Sarı Yelekliler, Zafer Takı'nın önünde bir araya geldi. Polisle eylemciler arasında arbede oldu. Fransız polisi, biber gazı ve tomalarla müdahale etmek istedi, fakat Sarı Yeleklileri engelleyemedi.

DÜKKANLARI YAKIP YIKTILAR

Eylemciler, Champ- Elysees sokaklarında yer alan ünlü ve pahalı mağazaların vitrinlerini yıktı, hatta vitrinlerini yıkmakla da kalmadı, dükkanları yağmaladı. Mağazada yer alan mallar ise sokaklara saçıldı.

FRANSIZ POLİSİNİN SAYISI ARTIRILDI

Paris çapında önceki haftalara göre daha fazla polisin vazife yaptığı da gelen bilgiler içinde. Görevliler, 18 haftadır süren eylemlerde 11 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 binden fazla ise yaralı olduğunu duyurdu. Bu sırada Paris temsilcisi olan ve olay yerinde olan Russian Today gazetecilerinden birinin ise ağır yaralandığı bildirildi.

2 BİN KİŞİYE HAPİS CEZASI

Fransız hükümetinin aktardığına göre bugüne dek 8 bin 400 kişi gözaltınıa alınırken 2 bin kişi de hapis cezasına çaptırıldı.

FRANSA'DA TANSİYON YÜKSEK

Ayrıca eylemciler Paris sokaklarında ellerinde testerelerle rahat bir biçimde geziyor. Polis müdahale etse bile Fransa'da şu anda tansiyon oldukça fazla.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal