Fransa Türkiye'ye Yönelik Küstah Tehditlerini Sürdürüyor

Fransa Cumhurbaşkanlığı, "Suriye'deki güçlerimizin güvenliğini sağlamak için bazı tedbirler alacağız" diyerek Türkiye'ye yönelik tehditlerine bir yenisini daha ekledi.

14.10.2019-11:55 - (Son Güncelleme: 14.10.2019-11:50)

Reuters'yansıyan habere göre Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik Barış Pınarı Harekatı hakkında olası seçenekleri masyaa yatırmak için güvenlik kabinesini acil topladı.

Toplantı sonrası Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Paris'in Suriye'nin kuzeyindeki askeri ve sivil personelinin güvenliğini sağlamak için 'önümüzdeki saatlerde' bir dizi tedbir alacağı belirtildi.

TÜRKLER SALDIRGANLIKLA SUÇLANDI!

Türkiye'nin harekatının 'en güçlü şekilde' kınandığı ifade edilen açıklamada ''Fransa, Türk saldırısına derhal son verilmesi için diplomatik çabalarını artıracak'' denildi.

Reuters'ın aktardığına göre Cumhurbaşkanı Macron, acil toplantı sırasında operasyonun 'bölgede dramatik insani sonuçlara yol açma, DAEŞ bölgede yeniden canlanması ve kuzeydoğu Suriye'nin kalıcı bir şekilde istikrarsızlaştırılması' riskini taşıdığını aktardı.

Geçtiğimiz günlerde Fransa Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan ortak açıklamada, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Türkiye'ye tüm silah ihracatının askıya alındığı bildirilmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal