Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Türkiye ile Rusya'nın Arası Açıldı

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Suriye rejiminin Doğu Guta'daki kimyasal gaz kullanımın Türkiye ve Rusya'nın arasını açtığını ileri sürdü.

15.04.2018-23:27 - (Son Güncelleme: 15.04.2018-23:42) Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Türkiye ile Rusya'nın Arası Açıldı

Suriye rejiminin Doğu Guta'nın Duma bölgesinde gerçekleştirdiği kimyasal silah saldırı sonrası ABD ve İngiltere ile birlikte Suriye yönetimine ait kimyasal üretim tesislerini vuran Fransa'nın Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, saldırıyla ilgili çok konuşulacak bir açıklamada bulundu.

FÜZELER HEDEFİNİ VURDU

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Esed’e yönelik operasyon kapsamında ortak Fransız jetlerinden ateşlenen tüm füzelerin hedefini vurduğunu açıkladı.

Emmanuel Macron, "Suriye askeri planda operasyonu başarıyla bitirdik ve kimyasal silah üretimi yapılan ve geliştirilen 3 nokta hedef alındı. Bir hedef ABD ve İngiliz güçleri, biri ABD ve biri de Fransız güçlerin tarafından vuruldu. Suriye rejimin kimyasal kapasitesi yok edildi." şeklinde açıklama yaptı.

SALDIRILAR TÜRKİYE VE RUSYA'NIN ARASINI AÇTI

"Putin'e Suriye'nin kimyasal gaz kullanmasında Rusya'nın suç ortağı olduğunu ifade ettim" diyen Macron öte yandan, Esad rejiminin kimyasal saldırılarının Rusya ve Türkiye'nin arasını açtığını öne sürdü.

'ABD'Yİ BİZ İKNA ETTİK'

Saldırı öncesi ABD tarafıyla yoğun bir görüşme trafiği yaptığını kaydeden Macron, "10 gün önce ABD Başkanı Trump askerlerini Suriye'den çekeceğini söylemişti. Amerikalıları bölgede kalmaya Fransa ikna etti. İkincisi de saldırının sadece kimyasal silah üretim merkezleriyle sınırlı kalmasını sağladık." diye konuştu.

'RUSYA, TÜRKİYE VE İRAN İLE GÖRÜŞÜCEM'

Cumhurbaşkanı Macron, Suriye krizini çözmek için Fransa'nın tüm ülkelerle iletişim halinde olduğunu ve yeniden inisiyatif alacağını belirterek, "Eğer Doğu Guta'daki kimyasal silah kullanımı ve çatışmalardaki yoğunluk artmasaydı, ben Türkiye'ye giderek Erdoğan, Putin ve Ruhani ile bir araya gelmeyi planlıyordum. Bu buluşmayı gerçekleştirmek için tekrardan girişimde bulunacağım’’ diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal