Foça'daki Tekne Kazasından Kurtulan Genç, Yaşadıkları Anlattı

İzmir'in Foça ilçesinde alabora olan tekneden sağ bir şekilde kurtulan Özerman, 'Annem ve kardeşlerim benim üstüme tutunmuştu. Ben suyun içine battım. Nefesimi tuttum, 'onlar yukarıda kalsın' dedim. Bunu 3-4 kez denedik. Sonra ben yoruldum.' ifadeleriyle yaşadıklarını anlattı.

04.08.2020-16:41 - (Son Güncelleme: 04.08.2020-16:25) Foça'daki Tekne Kazasından Kurtulan Genç, Yaşadıkları Anlattı

İzmir'in Foça ilçesinde alabora olmasıyla dört kişinin hayatını kaybettiği, bir kişinin de kaybolduğu tekneden sağ olarak kurtulan 19 yaşındaki Kaan Niyazi Özerman, kaza anında ve sonrasında başından geçenleri anlattı.

Kazada annesi ile iki kardeşinin hayatını kaybettiği, kayıp dokuz yaşındaki kardeşi için de arama kurtarma faaliyeti yapılan Özerman, Karşıyaka ilçesinde dedesinin evinde taziye dileklerini kabul ediyor.

Özerman, tekne kazasında başından geçenleri anlattığı AA muhabirine, bir aydır Foça'da çalıştığını, annesi ile kardeşlerinin de bayramın birinci günü yanına tatile gittiğini dile getirdi.

Annesinin arkadaşı Şennur Avcı'nın da çocuğu Kardelen Coşkun ile yanlarına gittiğini ifade eden Özerman, 'Bayramın ilk günü güzel vakit geçirdik. Gece Mustafa Günel, kaptan Adem ile denize açılmayı konuşmuş. Ayarladığını söyledi ve gezip gelecektik. Karşı adaya gidecektik, bizim aklımızdaki oydu.' diye konuştu.

Tekneyi hazırlayıp 10 kişi binerek açıldıklarını ve kaptanın kapasitenin aşıldığıyla alakalı bir uyarmadığını öne süren Özerman, şu ifadeleri kullandı:

'(Kaç kişisiniz?) diye sordu, sonra 'Tamam, hadi binin.' dedi. Biz bindik. Oradaki bir tatil köyünü geçtikten sonra çapa atıp biraz yüzdük. Kaptan teknede alkol aldı. Sonra çıkalım dedik. Niyetimiz çarşıya gidip alışveriş yapmaktı. Tekneye bindikten sonra çarşıya gitmek yerine tam sağa dönüp balığa gitmeye karar verdi. Kaptana 'Abi hava patlıyor, dön.' dedim. Bunu 3-4 kez söyledim, sürekli uyardım. 'Yok, bir şey olmaz.' dedi. Kaptan bana Mustafa'yı korkutacağını söyledi. 'Abi nasıl korkutacaksın?' dedim. Tam giderken dalgayı içeri aldı, tekne su doldu. 'Bu ona yeter.' dediği sırada tekne batmaya başladı. Bizimkileri geriye doğru aldım, ağırlığımı verip teknenin ucunu kaldırıp kovayla suyu atalım diye düşündüm. O sırada kaptan, sağ tarafa doğru yatınca tekne de sağ tarafa devrildi.'

'ANNEM VE KARDEŞİM BENİM ÜSTÜME TUTUNMUŞTU'

Teknenin devrilmesi sonucunda herkesin suya düştüğünü, annesi ile kardeşlerini teknenin altından suyun yüzeyine çıkardığını söyleyen Özerman, denizde başından geçen olayları şu ifadelerle anlattı:

'Annem ve kardeşlerim benim üstüme tutunmuştu. Ben suyun içine battım. Nefesimi tuttum, 'onlar yukarıda kalsın' dedim. Bunu 3-4 kez denedik. Sonra yoruldum. Tekneden düşen çantayı alıp onlara verdim. Bu sırada Kardelen'in yanına gittiğimde annesi can çekişiyordu. Annesini tutup kaldırdım, bu kez bizimkiler can çekişiyordu. Böyle 10-20 dakika çaba sarf ettim.'

Annesine çantayı verip sonra destek götürmek için kenardan yüzmeye başladığını dile getiren Özerman, 'Jet skiler geziyordu oraya doğru yarım saat, 40 dakika yüzdüm. Ben de yoruldum artık, her şeyi bırakıp kelime-i şehadet getirip suyun içine bıraktım kendimi. 15-20 saniye sonra bir tekne gördüm ve 'İmdat!' diye bağırdım. Sonra ona doğru yüzdüm. Tekne beni aldı. Kıyıya çıktık. Jet skidekilere söyledim onlar bizimkileri almaya gitti. Birisi Şennur ablanın cenazesini aldı getirdi.' şeklinde konuştu.

'ŞAKA YAPACAĞIM DEDİ'

Kıyıya çıkarıldıktan sonra hastaneye götürüldüklerini dile getiren Özerman, 'Kaptan, Mustafa'ya şaka yapacağım diye dalgayı içeri aldı ve teknenin ucu battı. Havanın bozulduğunu söyledim. Balık ve şaka uğruna tekneyi batırdı. Ailemin ölmesine sebep oldu. Bu kasıtlı yapılan bir şey. En ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum.' ifadelerini kullandı.

Diğer taraftan, kaybolan dokuz yaşındaki Sarp Göksoy'un (9) bulunması için Sahil Güvenlik Komutanlığı, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi Kurbağa Adamlar ve İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü görevlileri, arama kurtarma faaliyetlerine devam ediyor.

İzmir'in Foça ilçesinde geçen gün, tur yaptırılan beş metre uzunluğundaki teknenin Hayırsız Ada açıklarında alabora olmasıyla ikisi çocuk dört kişi hayatını kaybetmiş, kaptan ve dört kişi sudan sağ olarak çıkarılmış, kaybolan bir çocuk için arama kurtarma faaliyetleri  başlatılmıştı.

Yakalanan kaptan Adem Demir tutuklanmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal