Flaş İddia! Suriyeliler Parti Kurup Seçimlere Girecek!

Umut Oran, Türkiye'deki Suriyelilerle alakalı çok konuşulacak bir iddia ortaya attı. İddiaya göre Suriyeliler parti kurup seçimlere girecekler.

08.11.2018-11:01 - (Son Güncelleme: 08.11.2018-12:03)

Gazeteci Ahu Özyurt'un sorularını cevaplayan Umut Oran, "GAP ile alakalı vaatlerin hiçbirisi olmadı. 1.8 milyar hektar alanın sulanması, 3.2 milyon kişiye iş sağlanmasını vaat etmişlerdi. 226. 7 milyar lira kaynak verilecekti bu kaynağın da yarısı verildi. GAP bir manada kendi kaderine terk edildi" diye konuştu.

Umut Oran, 1.4 milyon Suriyeli sığınmacının bu GAP bölgesine yerleştiğini anımsattıktan sonra "Bu bölge Türkiye'nin milli gelirinin tam olarak yarısını alabiliyor. İşsizlik oranı bu bölgede Türkiye ortalamasının 2 katı. İnanılmaz bir Suriyeli göçü olmuş ve aynı biçimde kendi insanlarını Batı'ya göç veriyor" dedi.

"ÖDEMELER MERMER KAPLAMALARA AKTARILDI"

GAP'ın sulama projelerinin fakat yüzde 45'inin sona erdiğine dikkat çeken Umut Oran, "Eğer vaat edildiği gibi sona ermiş olsaydı, şu anki tarımsal üretimimizin iki buçuk, üç katı bir üretimimiz olacaktı. İthalattan bu derece bahsediyoruz, böyle bir yükümüz olmayacaktı. Bölgeye verilen fonlar da İşsizlik Fonu'ndan. Yani işverenlerin yaptığı ödemeler bu bölgede kozmetik diyeceğimiz projelere, mermer kaplamalar, bahçe süslemeleri gibi işlere verildi. AK Partili yandaş müteahitlere verildi" dedi.

"PARTİ KURMAYA HAZIRLANIYORLAR"

AK Parti'nin Suriye politikasının değişik idare edilmesi gerektiğine dikkat çeken Umut Oran, "İktidar partisi devletin kaynaklarını önce kendi vatandaşına vermeli. Öyle şeyler oluyor ki, Urfa'da merkezdeki hastane Suriyelilere verilmiş. İnsanlarımız 10 km dışarıya çıkmak mecburiyetinde kalınmış. Bu derece insanı ki içinde El Kaide var mı, IŞİD var mı bakmadan almak çok büyük yanlış" dedi.

"Ben şahit oldum, genç bir doktor ifade etti. 24 yaşında bir kadına doğum yaptırdım dedi, ve sekizinci çocuğunu dünyaya getirmiş. Bugün nüfusumuzun yüzde 5'i Suriyeli, bu rakam 10 senede yüzde 10 olacak. Son 5 senede 500 bin çocuk doğmuş. Bu sosyal olarak, kültürel ve hatta siyasi olarak etkileri olacak bir vaziyet. Kilis'de çoğunluk olmuşlar ve siyasi temsil için hazırlık gerçekleştiriyorlar. Yerel seçime hazırlık yapıyorlar, parti kurmayı düşünüyorlar, örgütlenmeyi düşünüyorlar. Onları da bunun için itham edemeyiz. Fakat bu içeride pek çok çatışmaya, ayrışmaya da meydan verir" diyen Umut Oran, "Sıkıntı çok büyük, patlamaya hazır bir bombaya dönüşmüş, alarm veriyor" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal