Flaş İddia! Kabinede MHP'li Bakan Olacak Mı?

Reuters haber ajansının güvenilir kaynaklara dayandırdığı haberinde, AK Parti ve MHP'nin kabinede MHP'li isimlere yer verilmesi konusunda görüştüğünü ve bunun mümkün olacağını söyledi.

27.06.2018-14:36 - (Son Güncelleme: 27.06.2018-14:37) Flaş İddia! Kabinede MHP'li Bakan Olacak Mı?

Reuters haber ajansı, seçimin sonrasında kaynaklara dayandırdığı haberde, yeni kabinede MHP’lilerin olabileceğini yazdı. Reuters’ın, “Seçimdeki desteğin ardından, Erdoğan milliyetçilere kabinede koltuk verebilir” başlıklı haberinde, AKP ve MHP’den üst düzey kişiler ad vermeden açıklama yaptı.

Adını vermeden açıklama yapan MHP’li yetkili, “Kabinede Cumhurbaşkanı’nın kabul edeceği MHP’ye yakın bazı kişilerin yer alması mümkün. Sonunda, bu Erdoğan’ın kararı olacak” dedi. Ayrıca Erdoğan’a yakın bir kaynak daha adını vermeden açıklama yaptı. Adını açıklamayan kişi, “Erdoğan’ın yeni kabinede MHP’ye yakın kişileri bakan yapması sürpriz değil” açıklamasını yaptı.

“GÖRÜŞMEDE İTTİFAKIN YOL HARİTASI ELE ALINACAK”

Reuters’a açıklamalar yapan bir başka kişi ise, bugün Erdoğan ile Bahçeli arasında yapılacak görüşme ile alakalı ayrıntılar verdi. Yetkili, “Görüşmede ittifakın bir çeşit yol haritası konuşulacak. İki parti ilerleyen dönemde birçok hususuta ortaklık yapacak. Kabinenin ana özellikleri dahil yapılacak işbirliği hususları konuşulacak. Seçim öncesi meydana getirilen ittifaktaki AKP ve MHP seçim ardından da beraber hareket edecekler. Uyum için bu toplantılar ve bilgi alış-verişi lazım” dedi. Aynı yetkili, bu dönemde iki parti yetkilileri içinde toplantıların süreceğinin altını çizdi. Reuters’a daha önce bilgi aktaran yetkililer, AKP ve MHP’nin TBMM Başkanı ve İç Tüzük değişikliği ile başlayıp aradaki farklılıkları geçecek uzlaşmayı sağlamayı amaçladıklarını söyleyerek, kabinede MHP’ye yakın kişiler olabileceğini söylemişlerdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal