Flaş! Flaş! HDP'de İlk Tutuklama

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken tutuklandı

04.11.2016-13:18 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Flaş! Flaş! HDP'de İlk Tutuklama

Aralarında HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da olduğu 12 HDP'li milletvekili dün gözaltına alındı. Operasyonun Diyarbakır, Şırnak, Hakkari, Van ve Bingöl Cumhuriyet Savcılıklarının yürüttüğü terör soruşturmaları kapsamında gerçekleştirildiği açıklandı. HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken tutuklandı. HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Gülser Yıldırım ve Selma Irmak için de tutuklama istendi. HDP milletvekili Ziya Pir ise savcılık sorgusunun ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın yanı sıra Şırnak milletvekilleri Ferhat Encü, Leyla Birlik, Hakkari milletvekilleri Selma Irmak, Abdullah Zeydan, Diyarbakır milletvekilleri İdris Baluken, Nursel Aydoğan, Ziya Pir, Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım gözaltına alındı.

Hakkında yakalama kararı bulunan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ve Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk’ün yurtdışında olduğunun tespit edildiği, Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan ile ilgili sürecin devam ettiği açıklandı. HDP milletvekili İmam Taşçıer, twitter'dan paylaştığı mesajda Ankara'da kaldığı otelde gözaltına alındığını duyurdu.

İDRİS BALUKEN TUTUKLANDI

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Bingöl'de çıkarıldığı mahkemece 'örgüt üyeliği' suçlamasıyla tutuklandı. Tutuklama kararını HDP Siirt Milletvekili Besime Konca Twitter hesabından duyurdu.

 ZİYA PİR SERBEST BIRAKILDI

-Gözaltına alınan isimlerden HDP milletvekili Ziya Pir, savcılıktaki ifade işleminin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

DEMİRTAŞ İFADE VERDİ, SAVCI TUTUKLAMA İSTEDİ

-Diyarbakır’da evinde gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bu sabah avukatı ile birlikte adliyeye çıkarıldı. Avukatı Demirtaş'ın adliyede isnat edilen suçlara dair savcının sorularına yanıt vermek istemediğini, sadece kısa bir beyanatta bulunacağını söylediğini sosyal bildirdi. Savcının Demirtaş için tutuklama talebinde bulunduğu öğrenildi.  Demirtaş, tutuklanması istemiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

YÜKSEKDAĞ, IRMAK  VE GÜLSER YILDIRIM İÇİN TUTUKLAMA TALEP EDİLDİ

-Aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan partinin diğer Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın da Ankara’dan Diyarbakır’a getirildiği öğrenildi. Yüksekdağ, HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Diyarbakır Adliyesi’nde savcıya ifade verdi. Figen Yüksekdağ, Gülser Yıldırım, Selma Irmak tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Kaynak: Hürriyet

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal