Fiyatı Hızla Yükselmişti; Stoklandığı Depolar Bulundu!

Son zamanlarda fiyatı hızla yükselen soğan ile ilgili harekete geçen Maliye ekipleri, 50 bin ton soğanın stoklandığı Ankara Polatlı'daki depolardan yalnız üçünün satış yaptığını tespit etti.

20.11.2018-10:28 - (Son Güncelleme: 20.11.2018-11:23)

Maliye ekipleri son zamanlarda fiyatı hızla yükselen soğan ile ilgili harekete geçti. Ülkenin soğan üretiminin yüzde 60'ını sağlayan Ankara Polatlı'daki depoları araştıran ekipler, 24 depodan yalnızca üçünün satış yaptığını, diğerlerinin 'fiyat daha da yükselecek' diye beklediğini tespit etti.

DEPOLAR KİLİTLİ 

Ekiplerin raporundaki ifadeler şu şekilde: '24 adet depoda inceleme gerçekleştirildi. İnceleme yapılan depolarda 50 bin ton soğan bulunduğu tespit edildi. 24 depodan yalnızca üç tanesinde satışın yapıldığı, diğer depoların kilitli olduğu tespit edildi.'

ÜRETİCİDEN ÇIKIŞI 2 LİRA

Soğanın üreticiden çıkış fiyatının 2-2.5 lira aralığında, tüccar satış fiyatının ise 3 lira civarında olduğu ifade eden raporda, 'Satış gerçekleştiren işletmelerin üçte bir oranında satış yaptığı görüldü' denildi.

200 BİN TON STOK

Gözlemlerle birlikte ekiplerin ilçede gerçekleştirdiği görüşmelere yönelik bilgilerin de bulunduğu raporda şöyle denildi: 'Görüşmelerde soğan üretiminde hastalık yaşandığı ve tarladan çıkan soğanın yüzde 20-30'unun kayba uğradığı ifade edildi. Polatlı Ziraat Odası Başkanlığı ile Tarım Orman Bakanlığı Polatlı İlçe Müdürlüğü yetkilileriyle yapılan görüşmede ortalama 200 bin ton soğanın depolarda tutulduğu belirtildi.'

YÜKSELMESİNİ BEKLİYORLAR

Çiftçi ve tüccarın fiyat artış beklentisi sebebi ile satış yapmadığı belirtilen raporda şu bilgiler verildi: 'Özellikle Adana'da hasat Mart sonu ya da Nisan başı başlayacağından, o güne kadarki beklenti fiyatların daha da yükseleceği yönünde olduğundan satış konusunda çekimser davranıldığı görüldü. Bir diğer tehlike ise hastalık sebebiyle soğanın depolardaki zayi oranın yükselmesi.' Ekiplerin benzer bir incelemeyi Çorum bölgesinde de yapmayı planladığı öğrenildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal