Fırsatçılar 40 Liraya Kurdukları Siteleri Partilere 8 Milyon Liraya Kadar Satmaya Çalışıyor

Yerel seçimlere gidilirken fırsatçılar için yeni bir ekmek kapısı ortaya çıktı. 40 liraya alan adı alıp site kuran fırsatçılar, bu siteleri 8 milyon liraya kadar satışa sunuyor. "2023turkiye.com" sitesi 8 milyon liradan satışta.

23.02.2019-10:19 - (Son Güncelleme: 23.02.2019-10:47) Fırsatçılar 40 Liraya Kurdukları Siteleri Partilere 8 Milyon Liraya Kadar Satmaya Çalışıyor

31 Mart yerel seçimleri için adayların kullandıkları sloganları izleyip internet sitesi kuran fırsatçıların 40 liraya kurdukları bir siteyi 800 bin liradan, "2023turkiye.com" sitesini ise 8 milyon liradan satmak istedikleri meydana çıktı.

Yerel seçimlere sayılı günler kala adaylar sahada projelerini aktarmaya uğraşırken, kullanmış oldukları sözcükler ve üysi oldukları partilerin kalıplaşmış sloganları fırsatçılar için gelir kapısı olarak algılandı.

SEÇİMLER İÇİN DOMAİN SATIŞI YARIŞINA GİRDİLER

Adayların kullandıkları sloganları içeren internet sitesi kuran fırsatçılar, bu siteleri yüksek fiyatlardan satmaya uğraşıyor. Fırsatçılar, alım satım işlerinin olduğu en popüler sitede, seçimler için domain satışı yarışına girmiş durumda. Arama motorunda en üstte çıkmak isteyenler, bu kimliği kullanıcıların aklında kalacak biçimde hazırlıyor. Günümüzde birçok kişi veya şirket bunu yapamadığı için yüksek fiyat ödeyerek internet sitesini satın almak mecburiyetinde kalıyor.

8 MİLYON LİRADAN SATIŞA SUNDULAR

En popüler satış sitesinde aktarılan ilanlar incelendiği zaman özellikle Cumhur İttifakı'na dönük satışlar olduğu görülüyor. Türkiye gazetesinden Sefa Bilgitekin'in aktardığına göre; "Seçime özel", "Bu fırsat kaçmaz" gibi pazarlama yöntemleriyle satışa çıkarılan siteler arasında, "2023.com", "turqiye.com", "2023turkiye.com" "Akgündem.com.tr", "turkiye.kim", "turkey.net" de yer alıyor. Sadece 40 lira masrafla açılan sitelerin satış fiyatları ise el yakıyor. "Akgündem.com.tr" sitesi 800 bin liradan, "2023turkiye.com" sitesi ise 8 milyon liradan satılıyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal