Fırsat Bekleyen Fitnecilere Tokat Gibi Cevap!

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti MYK toplantısının ardından basın açıklaması yaptı...

05.05.2016-16:17 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Fırsat Bekleyen Fitnecilere Tokat Gibi Cevap!
 

Başbakan Ahmet Davutoğlu MYK'da alınan olağanüstü kongre kararından sonra açıklama yaptı. Yeniden aday olmayacağını ve AK Parti'nin bir neferi olmayı sürdüreceğini söyleyen Davutoğlu, " Güçlü AK Parti iktidarları devam edecektir. Cumhurbaşkanıyla şahsi kardeşlik hukukumuz var. Bu dostluğu her şeyden öne aldım. Başbakan Başdanışmanı olarak da Dışişleri Bakanı'yken de her zaman bu dost hukukunu ön planda tuttum. Cumhurbşkanı ile son nefesime kadar vefa ilişkimi sürdüreceğim. Cumhurbaşkanımızın onuru benim onurumdur, ailesi benim ailemdir. Kimsenin bundan sonra yeni fitne kapıları açmamaları icap eder." dedi.

İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;
25 yıllık tarihte bir akademisyen olarak aziz milletimizin hizmetinde olmak benim için büyük bir gururdu. Bugün geldiğimiz bu noktada artık perspektifimizi paylaşma zamanımız geldiği görüşündeyim. Benim AK Parti başkanlığım dönemimde tek bir istifa yaşanmamış tek bir ihtilaf veya ayrılık olmamıştır. Bu konuda bana katkıda bulunan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Sonra partimizi seçime götürdük. Paralel Yapı faaliyetleri, Suriye'de ortaya çıkan görüşmeler, suhuletle ülkeyi seçime götürmenin yanında hamd olsun 62. hükümetimiz ülkeyi seçime götürdü.

Sonra bir meydan okuma da Kobani olayları döneminde yaşandı. Bu dönemde ülkemizdeki yatırımların devam ettirilmesi de önemli bir görevdi. Osman Gazi köprüsü geçtiğimiz günlerde açıldı. Dönemimizde hiçbir yatırımda aksama olmadı. 25 öncelikli dönüşüm programıyla da ekonomimizin çerçevesi çizilmiştir.

Bugün AK Parti'nin yeniden bismillah diyebileceği bir gündür. 7 Haziran'la birlikte iç muhasebemizi yaptık. 7 Haziran ile 1 Kasım arasındaki dönem en kritik dönemdi. Çok şükür bu dönemde başlarımızın öne eğilmesini gerektirecek hiçbir şey yaşanmadı.

Hamd olsun huzurunuzdayım. Kriz bekleyenler, hükümetsizlik bekleyenler yanıldı. Hiçbir kararı alırken beklemedik. Bir dakika bile düşünmeden en radikal, en zor kararları aldık. 23 Temmuz günü yaptığım güvenlik zirvesinde bütün güvenlik birimlerine şu talimatı verdik. Madem ki Türkiye'ye savaş ilan edilmiştir, ülkemizin bütün dağları, bütün vadileri, bütün şehirleri terörden temizleninceye kadar mücadele devam edecektir.

Hesap verme makamında olan bir vatandaş olarak 3 ayda bütün vaatlerimizi yerine getirmenin onurunu yaşıyoruz. Demokrasi tarihinde az görülmüş bir husustur.

GÜÇLÜ AK PARTİ İKTİDARLARI DEVAM EDECEK
Önümüzdeki 4 yılı tamamlayacak güçlü AK Parti hükümetleri devam edecektir. Yatırımcılara bu güven ortamının devam edeceği konusunda güvence veriyorum.

Güçlü Cumhurbaşkanı, Güçlü Başbakan dönemiydi. O gün 'emanetçi başbakan istemiyorum' demişti. Ben emaneti üstlendim ama hakkını vermek için gece gündüz çalıştım. Teşkilatlarda atamalarda şahsi yetkimi kullanmamışımdır. Partiler geleneğiyle yaşar. Bu dokunun sağlam kalmasını asli unsur gördüm ve sadık kaldım. Adım atmadığım vilayet kalmadı, 81 ile gittim. Bazı illere 7-8-9 kere gittim.

22 MAYIS'TA KONGREYE GİDİYORUZ
Son MKYK'da ve MYK'da yaptığımız istişarelerde, partimizin olağanüstü kongreye gitmesi kararı aldım. 22 Mayıs'ta olağanüstü kongremizi yapacağız.

Şunu merak ediyor olabilirsiniz. Seçimleri kaybeden muhalefet liderleri, genel başkanlık koltuğunu muhafaza ederken yüzde 49 alan siz neden aday olmayı düşünmüyorsunuz? Bu haklı bir sorudur.

Benim bu kararı almamda hissettiğim bir başarısızlık duygusu ya da tarafımızca atılmış bir adımdan dolayı pişmanlık değildir. Görevimi hakkıyla yaptım. Hayat birçok şey öğretiyor.

Doktora yaparken prof olmayı istedim ama hak etmeden olmayı istemedim, hakkını vermeye çalıştım. Dışişleri Bakanlığı ve Başbakanlık gibi görevlerin hiçbirini ben talep etmedim. Hiçbirisi için bir an dahi lobi yapma niyetinde bulunmadım. Bugün de böyle bir talebim olmadı. Kongrede mutabakat sağlandı da aday oldum.

En güçlü insan, kendisiyle barışık olan insandır. Yaptığından emin olan insandır. İnanmadığım hiçbir şeyi savunmadım hayatım boyunca, kimseyle pazarlık yapmadım.

ERDOĞAN'LA KARDEŞLİK HUKUKUMUZ VAR
5 temel hukuku gözeteceğimi duyururum. Cumhurbaşkanıyla şahsi kardeşlik hukukumuz var. Bu dostluğu her şeyden öne aldım. Başbakan Başdanışmanı olarak da Dışişleri Bakanı'yken de her zaman bu dost hukukunu ön planda tuttum.

Cumhurbaşkanıyla son nefesime kadar vefa ilişkimi sürdüreceğim. Hiçbir kimse benim ağzımdan Cumhurbaşkanı adına hiçbir şekilde kötü bir söz duyamayacak. Onun onuru benim onurumdur. Onun ailesi benim ailemdir.

AK KADROLARA VE MİLLETİMİZE MİNNET BORÇLUYUM
Erdemliler hareketinin temelini atan kurucu üyelerden belediye başkanlarına, kadın kollarına, gençlik kollarına, AK Parti'nin değerli bütün ak üyelerine ve milletimize teşekkür ediyorum. Teşkilatımıza bu bağlamda minnet borçluyum.

 

 
 
 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal