Firmaya Ceza Kapıda: Japon Turistler Sahipsiz Değil

Japonya’dan tatil için Türkiye’ye gelen iki turistten Atatürk Havalimanı-Sultanahmet arasına 1550 TL alınması tartışma gündemi oluşturmuştu. O şirkete yaptırım kapıda.

26.04.2018-09:59 - (Son Güncelleme: 26.04.2018-09:58) Firmaya Ceza Kapıda: Japon Turistler Sahipsiz Değil

Gündemde öne çıkan haberin ardından TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, “İlgili birimler rapor hazırlıyor. Rapora göre ihtar ya da belge iptali gibi cezalar gelebilir. Piyasa serbest ama turistler de sahipsiz değil” ifadelerini kullandı.

İki Japon turistin Atatürk Havalimanı’ndan Sultanahmet’e sadece 20 dakika süren yolculuk için 1550 TL ödemesi dün gündemde çok tartışılmıştı. Konu hakkında Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği de (TÜRSAB) harekete geçti. TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, yaptığı açıklamada birliğin ilgili komitelerinin gelen şikâyet üzerine araştırma yaptığını, alınacak kararı önümüzdeki hafta içinde açıklayacaklarını dile getirdi.

Alınacak karar doğrultusunda acenteyi ihtar etme hatta belge iptaline kadar gidebileceğinin vurgusunu yapan Bağlıkaya, “Dünyanın bütün büyük metropollerinde turistler bu tip durumlara maruz kalabiliyor. Biz ise TÜRSAB olarak turiste davranış biçiminde aşırı derecede hassasız. Bizden önce böyle olaylara tolerans gösteriliyorsa da biz bunu yapmayacağız. Bu olayda da olduğu gibi olay bize intikal ettiği andan itibaren harekete geçiyoruz. Komitenin hazırlayacağı rapora göre söz konusu acente disiplin komitesine sevk edilecek” dedi.

TURİSTTEN FAYDALANIYORLAR

Kendilerine böyle çok fazla şikayet gelmediğini söyleyen Bağlıkaya, “Dünyadaki büyük turizm merkezlerinde ne kadar olay yaşanıyorsa Türkiye’de de o kadar olay var. Ortalama üzerinde değiliz. Daha önce havalimanı içinde çalışan bazı acenteler hakkında sorunlar bildirilmişti bize. Çünkü ülkeye yeni gelen turist ilk onlarla karşılaşıyor. Turist para birimine çok hakim olamayabiliyor bazen. Bundan faydalanıyorlar. Ancak TÜRSAB olarak bunlara izin vermemek için elimizden geleni yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal