Fırat'ın Doğusuna İlk Bomba Atıldı

Suriye’de terör devletine asla izin vermeyeceğini ilan eden Türkiye dün Fırat’ın doğusundaki Zor Mağar köyünde PKK/PYD hedeflerini vurdu.

29.10.2018-13:42 - (Son Güncelleme: 29.10.2018-13:46) Fırat'ın Doğusuna İlk Bomba Atıldı

Suriye’de terör devletine asla izin vermeyeceğini ilan eden Türkiye dün Fırat’ın doğusundaki Zor Mağar köyünde PKK/PYD hedeflerini vurdu. Sınır hattındaki topçu bataryaları tarafından saat 11.00’de başlatılan ateş 3 saat sürdü. Mehmetçik ve ÖSO, Tel Abyad, Aynel Arab (Kobani) ile aynı anda Münbiç’e de operasyon düzenleyecek. TSK, obüslerle Zor Mağar’daki terör hedeflerini yok etti. Saat 11.00’de başlayan topçu atışları 14.00’e kadar devam etti. 15 top atışının yapıldığı bölgede 4 sabit nokta ile bir konvoy vuruldu. ÖSO komutanları, Tel Abyat, Münbiç ve Ayn El Arab’a eşzamanlı müdahale edileceğini bildirdi.

15 TOP ATIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Fırat Kalkanı Harekatı sınır bölgesinde bulunan ÖSO grup komutanları, emniyet ve istihbarat sorumlularının, operasyondan kısa süre önce TSK mensuplarıyla bir toplantı gerçekleştirdiğini belirtti. Sabah saatlerinde de Fırat’ın doğusunda Zormağar Köyünde konumlu PKK bölgelerinde hareketlilik gözlendiği, TSK’nın 4 sabit nokta ile bir konvoyu imha ettiği belirtildi. PKK’nın birçok eylem gerçekleştirdiği bölgeye 15 top atışı yapıldı.

ÖSO HAZIRLIKLARI TAMAM

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) komutanları, Sacir, Cerablus, Tel Abyat hattında tüm hazırlıkların yapıldığını belirtirken aynı zamanda Tel Abyat, Münbiç ve Ayn El Arab’a eşzamanlı müdahele edileceğini açıkladı. ÖSO komutanları, sınırdan güneye Münbiç tarafında sağlanacak ilerlemeye paralel olarak sınır hattında ise Cerablus’tan 35 km doğudaki Ayn El Arab’a, sonrasında ise 70 km mesafedeki Tel Abyat’a uzanan hattı kontrol altına alacaklarını söyledi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal