Firari FETÖ’cülere ABD Meclisinden Övgü

Virginia Delegeler Meclisi’nde sesleniş yapan ABD’li siyasi Mark Sickles, firari FETÖ’cüler Adem Yavuz Arslan ve FETÖ'nün yayın organı Zaman'ın eski yayın yönetmeni Abdülhamit Bilici’yi mecliste ‘cesur gazeteciler’ olarak adlandırdı.

21.02.2020-18:58 - (Son Güncelleme: 21.02.2020-19:06)
ABD'nin Virginia eyaleti Delegeler Meclisi’nde geçtiğimiz günlerde gerçekleşen toplantıda konuşma yapan Demokrat Parti Üyesi Delege Mark D. Sickles, Fairfax eyaletinde Amerikan Türk Dostluk Derneği'nden dostları olarak anlattıkları Adem Yavuz Arslan ve Abdülhamit Bilici’nin ‘sürgün edilmiş’ basın meshupları olduğunu ifade etti.

Açıklamasında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yapılanmasına ve bu iki FETÖ’cünün neden soruşturma altına alındığını ve firar ettiğini söylemeyen Sickles, Arslan ve Bilici’yi ‘soruşturma geçirmiş, vatansızlar’ olarak adlandırdı.

ABD’li Sickles, "Bu cesur gazetecilerin yanındayım, Türkiye'de basın özgürlüğünün olmayışının farkındalığını arttırma çabalarını alkışlıyorum. Umarım sizde onlara hoş geldiniz dersiniz" dedi.

Sickles’in açıklamasından sonra Arslan ve Bilici ayağa kalktığı ve meclistekilerin ise FETÖ’cüleri alkış yağmuruna tuttuğu izlendi.

Zaman gazetesinin eski sorumlusu ve yazarlarına yönelik devam eden Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında arama kararı olan Abdulhamit Bilici, 15 Temmuz darbe girişiminden önce ABD’ye kaçmış; ABD’de katılmış olduğu programlarda terör örgütü FETÖ’ye methiyelerde bulunarak 15 Temmuz darbe girişimini ‘masum’ göstermek istemişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal