Fındık Üreticileri Hırsız Nöbetinde !

Hasadı tamamlanan fındıkta kurutma dönemi sürerken, üreticilerin başı hırsızlarla dertte. Art arda yaşanan hırsızlıklar üzerine üreticiler, harmandaki fındıkların başında kamp kurup, gece-gündüz nöbet tutuyor.

19.09.2019-13:22 - (Son Güncelleme: 19.09.2019-14:34)

Türkiye'nin dünyada üretiminde lider olduğu fındıkta tamamlanan hasadın ardından kurutma ve satış dönemi sürerken fındık hırsızlığı başladı. Kimliği belirsiz kişi ya da kişiler üreticilerin fındıklarını çalarak kayıplara karışıyor.

FINDIĞIN BAŞINDA KAMP KURDULAR  

Son günlerde artan fındık hırsızlığı olaylarına karşı güvenlik güçleri alarma geçti. Fındık hırsızlığına karşı Trabzon Ticaret Borsası da çalışma başlattı. Üreticiden çalınan fındıkların satılmaması için tüccarlar ve fındık alım yerleri uyarılmaya başlandı. Fındıkta kurutma işlemine devam eden üreticiler ise harmana serdikleri fındığın başında kamp kurarak, gece-gündüz nöbet tutuyor.

''GECE UYUMUYORUZ''

Hırsız korkusu nedeniyle fındıklarının başından ayrılamadıklarını söyleyen Emine Sağlam, "Fındık hep emek. Toplaması, taşıması, sermesi, kurutması hep dert. Hırsız olayları çok fazla. Başında nöbet tutmak zorunda kalıyoruz fındığın. Eşimle beraber, günlerdir sahile kurduğumuz harmanda nöbet tutuyoruz. Fındığın başından ayrılmaya korkuyoruz. Hırsız çok. Evimize hasret kaldık. Buradan sürekli yabancılar geçiyor. Burası ıssız olsa belki çalacaklar bütün emeklerimizi. Gece uyumuyoruz. Uyusak fındığımız gidecek biliyoruz" dedi.

''ELİMİZDE, TIRMIKLAR, KAZMA KÜREKLER NÖBETTEYİZ''

Fındıklarını kurutmak için kurduğu çadırda nöbet tutan Ömer Yıldız da "Gece-gündüz mahsulümüzü hırsızlardan korumak için nöbet tutuyoruz. Elimizde tırmıklar, kazma kürekler nöbetteyiz. Uyumak falan yok. Fındık çok emek isteyen bir iş" ifadelerini kullandı.

En Son Gündem Haberleri için aşağı kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal