Filmlerin Hilelerini Öğrenince Şoke Olacaksınız!

İzlerken kendimizi kaptırdığımız ve gişe rekoru kıran sinema filmlerinin gerçekte nerede çekildiğini görünce büyük hayal kırıklığına uğrayacaksınız! İşte o filmlerin çekim hilelerini sizlerle paylaştık...

11.07.2017-14:26 - (Son Güncelleme: 11.07.2017-14:44)

Gerçekten böyle çekildiğini sandığınız filmler, aslında yeşil fon ile çekiliyor.Yeşil fon çizgi filmlerde de kullanılıyor.
Grand Moff Tarkin karakterine yeni Star Wars filminde yer vermek için özel teknikler kullanan yapım, bu yöntemin nasıl gerçekleştirildiğinin görsellerini aylar önce paylaştı.

Serinin ilk filmlerinde Darth Vader'ın müttefiki ve Ölüm Yıldızı'nın komutanı Grand Moff Tarkin'e bu filmde de yer verildi.Ancak bu karakteri canlandıran aktörün 1994'te hayatını kaybetmesinden dolayı bu rolü başka birisi oynadı ve özel efektlerle onun yüzü yeni oyuncuda can buldu.

Teknolojinin yardımına başvurarak sinema severlerin dikkatini çeken tek yapım Rogue One değil.Böyle bir yüz gerçek olamazdı herhalde...

Hollywood filmlerindeki patlamalar, araba kazaları ve ölüme meydan okuyan düşüşler tehlikeli gözükür.
Bu yönetemle filmlerde öyle hileler yapılıyor ki...İşte onlardan bazıları;Bugünün film teknolojisinde yaygın görüntü kaydı Chromakey kullanılır.Çoğaltma tekniği sinemada sıkça kullanılan bir yöntem. Bu yöntem maliyet açısından büyük avantaj oluşturuyor.Yeşil fon sinemaya yeni bir boyut gösteriyor. İzlediğiniz fantastik, bilim-kurgu gibi bir çok film bu teknikle oluşturuluyor. İşte filmde gördüğümüz sahnelerin gerçekte çekildiği yerler...Maliyet, maliyet, maliyet… Yeşil fon bunun önüne geçiyor işte.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal