Film Gerçek Oldu! Talihsiz Adam Yaşadığını Kanıtlayamıyor

Malatya'da akıl almaz bir olay yaşandı. Kendisi ile aynı adı taşıyan bir köylüsünün hayatını kaybetmesi sonucu kimlikleri karışan ve hayatta olduğunu bir türlü ispatlayamayan Barış Durdu, resmi olarak hiçbir işlem yapamıyor. KOAH hastası olan Durdu, ölü gözüktüğü için tedavi dahi olamıyor.

17.07.2018-10:32 - (Son Güncelleme: 17.07.2018-10:22) Film Gerçek Oldu! Talihsiz Adam Yaşadığını Kanıtlayamıyor

Filmlere konu olacak trajikomik olay Malatya'nın Akçadağ ilçesinde meydana geldi. Ankara'da ikamet eden Barış Durdu'nun yaşamı, köyünde kendi ismini taşıyan bir kişinin ölümüyle karardı. Şimdi resmi kayıtlarda ölü olarak yazan Durdu, hayatta olduğunu kanıtlamak için hukuk mücadelesi veriyor.

HAYATINI KAYBEDEN VATANDAŞ YERİNE AYNI AD I TAŞIYAN BİR BAŞKA VATANDAŞI TC'Sİ VERİLDİ

Malatya'nın Akçadağ ilçesi Yaylımlı Mahallesinde 7 Temmuz günü kalp krizi geçiren 41 yaşındaki Barış Durdu'nun nüfus cüzdanı üstünden çıkmayınca öne sürülene göre jandarma birimleri, mahalle muhtarından destek istedi. Muhtar ise gene söylentiye göre yaşamını yitiren Barış Durdu'nun yerine aynı ismi taşıyan Ankara'daki 39 yaşındaki Barış Durdu'nun TC'sini verdi.

ÖLÜ GÖZÜKTÜĞÜ İÇİN TEDAVİ OLAMIYOR

İşte ne olduysa bu andan sonra oldu. KOAH hastası olan ve kalple alakalı da problemeri olan Barış Durdu hastaneye gidince hayatının şokunu geçirdi. Resmiyette ölü olduğu için tedavi olamayan Durdu, köyünün muhtarını arayınca olan yanlışlığı fark etti. Hemen Malatya'ya giden Barış Durdu, burada da savcılığa gitti fakat ölü olduğu için hiçbir işlem olmayınca hukuk mücadelesi açtı.

"KOAH HASTASIYIM AMA TEDAVİ OLAMIYORUM"

Meydana gelen bu yanlışlık sebebiyle yaşmının altüst olduğunu belirten Durdu, ölü olduğu için işini de yitirdiğini söyledi. Ailece sıkıntılı günler yaşadıklarını söyleyen Durdu, "Şuan ben hastayım, KOAH hastasıyım fakat tedavi olamıyorum. Hastaneye gidiyorum fakat ölü gözüktüğüm için işlem yapılamıyor" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal