Filipinler ABD Yerine Türk Yapımı ATAK Helikopterini Tercih Etti

Filipinler ABD saldırı helikopterleri yerine Türk yapımı olan ATAK saldırı helikopterlerini tercih etti ve ATAK'ın çok iyi olduğunu vurguladı.

14.05.2020-18:44 - (Son Güncelleme: 14.05.2020-18:35) Filipinler ABD Yerine Türk Yapımı ATAK Helikopterini Tercih Etti

Türkiye'nin yerli ve milli yapımları birçok ülke tarafından tercih edilmeye devam ediyor. Son olarak Filipinler Savunma Bakanı Delfin Lorenzana, Malacanang'daki basın toplantısında, Filipinler Hava Kuvvetleri (PAF) bünyesine katılmak üzere satın alınacak helikopterlere yönelik açıklamalarda bulundu.

Lorenzana yaptığı açıklamada, ABD yapımı, Apache veya Viper saldırı helikopterleri yerine Türk ATAK saldırı helikopterlerini tercih ettiklerini söyledi. Lorenzana, bu durumun ABD ile Filipinler arasındaki sorundan dolayı değil, Türk yapımı ATAK'ın aynı verimi daha ucuza sağlamasından dolayı olduğunu söyledi. Açıklamalarına devam eden bakan, "İhtiyacımızı ABD'den karşılarsak yalnızca 1 ila 2 saldırı helikopteri alabiliriz. Oysa aynı miktardaki paraya en az 6 adet Türk ATAK helikopteri satın alabiliyoruz." ifadelerini kullandı.

"ATAK DÜNYANIN EN İYİ SALDIRI HELİKOPTERLERİNDEN BİRİ"

Bakan Lorenzana, Türk yapımı ATAK saldırı helikopterinden aldıkları verimi, "Türk yapımı ATAK helikopterleri, dünyanın en iyi saldırı helikopterlerinden biri." sözleri ile dünya basınına duyurdu.

Türk yapımı ATAK saldırı helikopterleri, dünyanın en büyük uçak üreticisi Boeing'in askeri kolu tarafından üretilen Apache ve Bell firması tarafından üretilen Vipers'ın en büyük rakibi olarak kabul ediliyor.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal