Fil Hastası Kadın Yardım Bekliyor

Bursa'da lenfödem hastalığı dolayısıyla ayaklarında, bacaklarında ve karnında şişlikler ve yaralar meydana gelen 45 yaşındaki sokağa çıkabilme hayaliyle yaşayan kadına 10 yaşındaki kızı yardım ediyor.

16.05.2020-12:16 - (Son Güncelleme: 16.05.2020-18:16)

Bursa'da lenfödem hastalığı dolayısıyla ayaklarında, bacaklarında ve karnında şişlikler ve yaralar meydana gelen 45 yaşındaki sokağa çıkabilme hayaliyle yaşayan kadına 10 yaşındaki kızı yardım ediyor.

Bursa’da 10 yıl önce halk arasında ‘fil hastalığı’ da denen lenfödem hastalığına yakalanan Aynur Tarhan 5 yıldır sokağa çıkamıyor.

45 yaşında ve çocuk annesi ve hastalığı nedeniyle 100 kilo alan kadın, evden çıkamadığını ve ihtiyaçlarını karşılayamadığını dile getirerek, tedavi için yardım beklediğini söylüyor.

SOKAĞA ÇIKACAĞI GÜNÜN HAYALİNİ KURUYOR

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde ikamet eden Aynur Tarhan'ın bütün ihtiyaçlarını 10 yaşındaki kızı Sevdanur ve gelini Keder Tarhan karşılıyor.

Aynur Tarhan, çocuklarıyla beraber sokağa çıkabileceği, çocuklarını okula götürebileceği günlerin hayaliyle yaşıyor.

“GERÇEKTEN ÇOK ZOR”

10 sene önce yakalandığı hastalık dolayısıyla 100 kilo alan ve yatalak olan Tarhan, “Beş senedir böyleyim. Kendi ihtiyaçlarımı karşılayamıyorum, ihtiyacımı çocuklar gideriyor, bana onlar bakıyor. İki yıldır sürekli bu odanın içerisindeyim. Kızım başımda. Kızım bakıyor. Lütfen yardım istiyorum, Allah rızası için bana da bir çare bulsunlar. Nereye kadar böyle yaşayacağım, gerçekten çok zor” diye konuştu.

“İNSANLAR 2 GÜNDEN SIKILIYOR”

Tarhan, “İnsanın sokağa çıkamaması, nefes alamaması çok zor. Lütfen bana birileri, Sağlık Bakanlığı yardım eli uzatsın. Beni de anlasınlar, insanlar iki günlük sokağa çıkma yasağında sıkılıyor, ben ne yapayım? 5 senedir bu haldeyim. Sokağa çıkamıyorum, gezemiyorum. Çocuklarımla beraber okula gidemiyorum. Bu duruma kızım çok üzülüyor. Artık onun da psikolojisi bozuldu” ifadelerini kullandı.

TEDAVİ İÇİN 150 BİN TL İSTEDİLER

Aynur Tarhan’ın eşi Metin Tarhan ise gereken tedavi için yeterli maddi durumu olmadığını dile getirerek, “Tedavi için İstanbul-Bursa arasında çok sayıda doktoru gezdik. Devlet kanalından gerekli müdahaleyi yaptılar. İki doktorun muayenehanesine gittik, tedavisini üstlendiler fakat maddi durumum el vermediği için ben tedavi yaptıramadım. Bir doktorumuz tedavi için 100 bin lira, diğeri 150 bin lira gibi bir para istedi. Ben zaten beş senedir inşaat işleriyle uğraşıyorum. İmkanım yettiği kadar yapabileceğimi yaptım. Beş çocuğum var. 10 yaşında bir kızım var. Annesine o bakıyor. Allah rızası için bize yardımcı olsunlar, eşimin tedavisini olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal