FETÖ'yü Bitiren Operasyon

FETÖ ile iletişimi olduğu tespit edilen muvazzaf 271 askere karşı 48 vilayette operasyon yapıldı.

06.07.2018-09:55 - (Son Güncelleme: 06.07.2018-09:55)

FETÖ üyesi olan mahrem imamlarla ankesörlü telefonlar üzerinden iletişim kurdukları tespit edilen çoğu muvazzaf 271 askere karşı 48 kentte operasyon düğmesine basıldı.

EMEKLİ GENERAL, MUVAZZAF ALBAY VE ASKERLERE GÖZALTI KARARI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan operasyonda gözaltı kararı verilen zanlıların büyük bölümünün muvazzaf askerler olduğu ifade edildi. Zanlılar arasında bir de emekli general ve bir bölümü muvazzaf 10 Albay bulunduğu bilgisine ulaşıldı.

DİJİTAL DELİLLERE EL KONULDU

İstanbul merkezli 48 kente müşterek gerçekleştirilen operasyon çerçevesinde zanlıların adreslerindeki dijital delillere el konuldu.

BİR KISMI AÇIĞA ALINDI

Hakkında gözaltı kararı verilen askerin bir bölümünün açığa alındığı, bir kısmının ise görevde olduğu tespit edildi. TEM ekiplerinin yaptığı operasyonun çeşitli kentlerde sürdüğü öğrenildi.

İZMİR'DE 75 ŞÜPHELİ HAKKINDA YAKALAMA KARARI

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ'nün TSK'daki hücre yapılanmasına karşı soruşturmada, aralarında muvazzaf askerlerin de olduğu 75 zanlı hakkında yakalama kararı verildi. Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunun FETÖ'ye karşı soruşturması devam ediyor. Soruşturma detayında, FETÖ'nün mahrem sorumlularıyla ankesörlü telefon üzerinden iletişim kurarak toplantı yaptıkları belirlenen 59'u halen aktif görevde olan 75 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

ARAMALAR SÜRÜYOR

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bu sabah İzmir merkezli 30 kentte eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Zanlıların ikametlerinde aramalar devam ediyor. Hala süren operasyonda, zanlıların 59'nun aktif görevde olduğu 8'nin daha önce ihraç edildiği bilgisine ulaşıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal