FETÖ'ye Karşı Cezaevlerinde Bilinçlendirme Eğitimi

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Adalet Bakanlığı ortaklığıyla imzalanan protokolle belirlenen müfredat kapsamında, cezaevlerinde tutuklu ve hükümlülere yönelik din eğitimi ve öğretimine devam ediliyor.

02.10.2019-12:01 - (Son Güncelleme: 02.10.2019-11:45)

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, cezaevlerinde dini istismar eden yapılarla mücadelenin önemine yönelik eğitimler gerçekleştiğini belirtti.

Cezaevlerinde din eğitimi ve öğretiminin bir arada yürüdüğünü belirten Albayrak, "Vaizlerimiz Kur'an-ı Kerim, İslam dini itikat, ibadet, siyer ve ahlak alanındaki bilgileri öğrenmek isteyenlere yardımcı oluyor." diye konuştu.

CEZAEVİNDE EĞİTİM GÖREVİNİ VAİZLER ÜSTLENİYOR

Albayrak, Adalet Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan protokol kapsamında eğitimlerin yapıldığını hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Vaizlerimiz cezaevlerinde derslikler oluşturuyor. Cezaevleri müdürleri duyuru yapıyorlar. Özellikle 15 Temmuz darbe girişiminden sonra cezaevlerindeki insanların dini istismar eden yapılara karşı dikkatini çekmek için 'din istismarı' konulu seminerleri ve konferansları düzenledik. FETÖ'den dolayı tutuklu olan kişiler seminer verilen mahkumlar arasında yok."

‘CEZAEVLERİNE FETÖ VE DEAŞ'I ANLATAN KİTAPLAR GÖNDERDİK’

"Cezaevlerindeki uygulamalarımızda en başta dini istismar eden terör örgütleri FETÖ ve DEAŞ'ı anlatan kitaplar gönderdik. Bunun yanı sıra dini istismar eden yapıların fikirleri, özellikleri, ayet ve hadisleri nasıl istismar ettiklerini uzun uzadıya anlattık. Bu seminerler 100 bin aşkın kişiye verildi. Uzun zamandır Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde (POMEM) ve diğer kamu kuruluşlarımızda sahih dini bilginin önemine dikkati çeken konferanslar veriyoruz. Doğruyu öğretiyoruz, doğruyu öğretince yanlış ortaya çıkıyor. Cezaevlerinde görevli 581 vaizimiz var. Din istismarıyla mücadele kapsamında sahih dini bilginin önemine yönelik seminer, vaaz ve irşatlar son yıllarda artırılarak devam ediyor."

 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal