FETÖ'ye Büyük Operasyon!

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) ilişkin sürdürülen soruşturma bünyesinde Kaynak Holding’e operasyon başlatıldı.

23.03.2018-09:35 - (Son Güncelleme: 23.03.2018-09:26) FETÖ'ye Büyük Operasyon!

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) ilişkin sürdürülen soruşturma bünyesinde Kaynak Holding’e bağlı olarak çalışmalarda bulunan ve ‘Sızıntı’, ‘Aksiyon’ gibi dergileri yayınlayan Işık Yayıncılık’a ilişkin ikinci dalga operasyon için harekete geçildi. Şirkete dair İstanbul merkezli 13 ilde 55 zanlı ile ilgili yakalama kararı verildi.

Elde edilen bilgilere göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın isteği doğrultusunda FETÖ/PDY soruşturması bünyesinde Kaynak Holding ve bağlı şirketlere ilişkin çalışmalarına devam ediyor.

Yürütülen soruşturma bünyesinde FETÖ tarafından yapılan örgütsel çalışmalar ile ilgili olarak yapılan dijital araştırmalarda ortaya çıkan verilerde, diğer bankalardan kredi alıp Bank Asya’ya yatıran, FETÖ/PDY örgüt elebaşısı kitaplarının yayıncısı olan ve bir çok üst düzey örgüt çalışanının göstermelik görevli olarak SGK kayıtlarının yapılarak bu perde altında örgütsel faaliyetlerini gerçekleştirdiği Işık Yayıncılık isimli şirkete ilişkin 13 ilde 55 zanlıyı içeren eş zamanlı operasyon başlatıldı.
Operasyonlarda pek fazla zanlının gözaltına alındığı ifade edildi.

Son Dakika gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal