FETÖ/PDY Üyelerini Yunanistan'a Kaçıran 3 Şüpheli Yakalandı

FETÖ/PDY terör örgütü üyelerini yasa dışı yollarla Yunanistan'a kaçıran 3 şüpheli Edirne'de gözaltına alındı.

07.12.2019-11:21 - (Son Güncelleme: 07.12.2019-11:23)

FETÖ/PDY terör örgütü üyelerini yasa dışı yollarla Yunanistan'a kaçıran 3 şüpheli Edirne'de gözaltına alındı. Polisteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler göçmen kaçakçılığı yapmak suçundan tutuklandı.

Edirne Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY mensuplarını, yasal olmayan yollarla Yunanistan'a götüren Ö.E, T.Ü. ve Ö.Z. adlı şüphelileri, takibe aldı.
Gerçekleşen teknik takip sonucu, söz konusu kişilerin İstanbul koordineli görev yaptıkları ve kişi başı bin ya da 2 bin euro arasında bir ücretle insan kaçakçılığı yaptıkları anlaşıldı. 3 şüpheli, eş zamanlı operasyonla tespit edilen adreslerde yakalanarak, gözaltına alındı.
Şüpheliler, Edirne Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından getirildikleri Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Ardından adliyeye sevk edildi. 3 şüpheli, "göçmen kaçakçılığı yapmak" suçlamasıyla, tutuklanıp cezaevine konuldu. Bunun yanı sıra operasyon çerçevesinde, başka bir suçtan cezaevinde tutuklu olan H.H.'nin de FETÖ/PDY mensuplarının yurt dışına kaçmalarına yardım ettiği deşifre edildi.

Edine Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, operasyonların süreceği dile getirildi.

 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal