FETÖ'nün Yeni Yapılanmasına Operasyon! 27 Kişi Gözaltında

FETÖ'nün yeni bir örgütlenme içine girdiğini haber alan güvenlik ekipleri, belirlenen adreslere operasyon yaptı. 6 ilde yapılan operasyonda farklı meslek gruplarından 27 kişi gözaltına alındı.

13.07.2019-11:08 - (Son Güncelleme: 13.07.2019-11:03) FETÖ'nün Yeni Yapılanmasına Operasyon! 27 Kişi Gözaltında

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, özellikle İç Anadolu Bölgesi'nde FETÖ/PDY ensuplarının yeni yapılanma girişimi ve faaliyetleri içerisinde oldukları, haklarında herhangi bir işlem yapılmayan şahıslara ulaşarak Kayseri ve çevre şehirlerde yeni bir yapılanma çalışması yaptıkları, bu çerçevede örgüte yeni eleman temin etmeye uğraştıkları tespit edildi. Bu çerçevede, K.G., İ.U., M.A.Ç., S.Y., H.G. ve R.A'nın, Kayseri'de FETÖ/PDY ile ilişkisi olan şahıs, firma ve esnafla irtibat kurarak bu şahıslardan çeşitli yardım, bağış, zekat ismi altında para aldıkları, örgüt soruşturmaları çerçevesinde halen cezaevinde olan örgüt üyelerinin ailelerini, eş ve çocuklarını ziyaret ederek onların morallerini yüksek tutmaya uğraştıkları belirlendi.

Ayrıca adli soruşturmaları süren kişilerin dava süreçlerini izledikleri, tahliye olanlara iş olanağı sağladıkları, firar edenlere sahte kimlikler verdikleri, cezaevinde olan örgüt üyelerinin ailelerine yüksek miktarda her ay düzenli maddi yardım toplayıp, teslim ettikleri bildirildi. Yaklaşan Kurban Bayramı'nda örgüt üyelerine bedava kurban dağıtımı yapacakları da belirlendi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal