FETÖ'nün Üniversite Yapılanmasına Operasyon! 37 Kişi Yakalandı

15 Temmuz hain darbe girişiminde bulunan paralel yapılanma FETÖ'nün üniversite yapılanmasına ilişkin başlatılan soruşturma bünyesinde 37 kişi hakkında gözaltı kararı çıktı. Yapılan operasyonda 20 zanlı gözaltına alındı.

16.10.2018-16:12 - (Son Güncelleme: 04.06.2020-13:00) FETÖ'nün Üniversite Yapılanmasına Operasyon! 37 Kişi Yakalandı

15 Temmuz hain darbe girişiminde bulunan paralel yapılanma FETÖ'nün üniversite yapılanmasına ilişkin başlatılan soruşturma bünyesinde 37 kişi hakkında gözaltı kararı çıktı. Yapılan operasyonda 20 zanlı gözaltına alındı.

Kaynaklardan alınan bilgiye göre, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY'ye ilişkin yürütülen soruşturma bünyesinde, İstanbul Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nde görev yapan akademik, idari ve kamu işçisi statüsündeki çalışandan FETÖ/PDY ile bağlantısı tespit edilen 37 zanlı ile ilgili yakalama kararı verildi.

Savcılık kararı kapsamında 12 Ekim tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince İstanbul Sakarya ve Gaziantep'te operasyon gerçekleştirildi. Örgütün üniversite yapılanmasına ilişkin yapılan operasyonlarda, içlerinde öğretim üyesi, araştırma görevlisi ve okutman ile diğer çalışanların da yer aldığı 20 kişi gözaltına alındı.

Yakalanan zanlıların, örgütün gizli haberleşme sistemi Bylock kullanıcısı oldukları, 14 zanlının daha önce KHK ile üniversitelerden ihraç edildikleri ortaya çıktı. Yapılan tespitlerde 23 zanlının ise halen üniversitelerdeki görevlerinde çalaıştıkları belirtildi.

Gözaltına alınan 20 zanlı İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Şüphelilerden 2'si Güvenlik Şube Müdürlüğü'nden serbest bırakılırken, 18'i polisteki sorgularından sonra bugün öğleden sonra adliyeye gönderildi. Polis, firari 17 zanlının yakalanması için operasyonlara devam ediyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal