FETÖ'nün TSK Yapılanmasına Karşı Operasyon: 128 Gözaltı Kararı

İzmir ve Konya başta olmak üzere birçok şehirde gerçekleştirilen FETÖ'nün TSK yapılanması operasyonunda toplam 128 kişiye ilişkin gözaltı kararı verildi

18.06.2019-09:14 - (Son Güncelleme: 18.06.2019-16:34)

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın TSK'deki FETÖ yapılanmasına karşı yürüttüğü soruşturmaları sürüyor.

65 GÖZALTI KARARI  

Bu doğrultuda Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri ile Jandarma Genel Komutanlığı'na sızan FETÖ üyelerinin "mahrem imamlarca" ankesör veya büfeden arandıkları tespit edilen aralarında aktif görevde olan 1 albay, 1 yarbay, 1 binbaşı, 1 yüzbaşı, 3 üsteğmen ve 37 astsubay, 4 uzman çavuş ile TSK'den ilişkilerine son verilen 17 olmak üzere toplam 65 şüphelinin yakalanması amacıyla gözaltı kararı çıkartıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri zanlıların yakalanması amacıyla bu sabah İzmir merkezli 30 şehirde harekete geçti.

Diğer yandan, 10'u örgütün gizli haberleşme programı ByLock kullanıcısı, 12'si de aleyhlerinde beyan, teşhis ve Bank Asya hesaplarında artış türü deliller yer alan 22 sivil şüpheliye ilişkin de eş zamanlı operasyon düzenlendi.

KONYA'DA OPERASYON: 63 GÖZALTI KARARI  

Diğer yandan Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın da FETÖ'ye karşı soruşturmaları sürüyor.

Bu doğrultuda, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yapılanan FETÖ/PDY üyesi askeri personel ve bu personele mahrem imamlık yaptıkları belirlenen şüphelilerin verdiği ifadeler kapsamında belirlenen 63 şüpheliye ilişkin yakalama kararı verildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal