FETÖ'nün Sözde Karşıyaka İmamları Bekmezci ile Sarı Yakalandı

Hakkında FETÖ'den arama kararı çıkarılan Yusuf Bekmezci ve Akif Sarı, gizlendikleri evde 41 bin 466 dolar ve 66 bin 625 lira ile yakalandı.

20.01.2020-13:06 - (Son Güncelleme: 20.01.2020-15:09) FETÖ'nün Sözde Karşıyaka İmamları Bekmezci ile Sarı Yakalandı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturma çerçevesinde hakkında yakalama kararı olan ve örgüt yapılanmasında "il-bölge-ülke sorumluları"nın üstünde konumlandırılan, örgütte "kadim abi, irşatçı" gibi isimlerle nitelendirilen Yusuf Bekmezci, İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ve istihbarat birimlerinin iki hücre evine gerçekleştirdiği operasyonda yakalandı.

Söz konusu operasyonda Bekmezci ile yakalama emriyle aranan, örgütte bir dönem sözde "Karşıyaka eyalet sorumluluğu" yapan Akif Sarı da gözaltına alındı.

Operasyonda örgüt üyelerine sunulmak üzere ayrı zarflara konulmuş 41 bin 466 dolar ile 66 bin 625 liralık banknot ve önemli örgütsel dokümanlara el konuldu.

Terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen ile birebir irtibat kurabilen Bekmezci'nin, örgüt içi anlaşmazlıklarda sözü ve talimatlarına itimat edilen üst düzey isimler arasında bulunduğu ve mayıs ayında örgüt üyeliği suçlamasıyla tutuklanan eski Sinop Emniyet Müdürü Şeref Aytekin'in kayınpederi olduğu ortaya çıktı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal