FETÖ'nün Sözde Büyük Bölge Sorumlusu AVM'de Yakalandı

Sivas'ta FETÖ'ye yönelik devam eden soruşturma çerçevesinde bir senedir firari olan örgütün sözde 35-40 evinden sorumlu olan Raziye I.'yı bir alışveriş merkezinde gözaltına aldı.

15.06.2018-13:01 - (Son Güncelleme: 15.06.2018-13:07)

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY'nin kadın öğrenci örgütlenmesine dönük devam eden soruşturma çerçevesinde operasyon başlatan İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile İstihbarat Şubesi birimleri, örgüt içinde en az 35-40 ışık evinden sorumlu olduğu iddia edilen firari Raziye I.’nın Sivas'ta bir hücre evinde saklandığını belirledi.

Şüpheliyi takip eden polisler, Gültepe Mahallesi'ndeki alışveriş merkezindeki bir giyim mağazasında yakaladı. Raziye I.’nın ifadeleri kapsamında soruşturmayı genişleten polisler, gene örgütün sözde 'bölgeci' ve 'bölge talebe mesulü' pozisyonundaki ve bir senedir aranan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

"EV ANNESİ"

Polis birimleri yaptıkları fiziki ve teknik takip neticesinde firari şüpheliler Seda T.K., Seda S. ve Yeter D.'nin şehirden kaçmaya hazırlandığını ve oldukları hücre evlerinden ayrılarak, FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde tutuklu olan E.K.'nin eşi H.K.'nin evinde saklandıklarını belirledi. Bu eve operasyon yapan polis 4 kişiyi gözaltına aldı. Zanlılardan Seda T.K. ve Seda S.'nin bulundukları evden önce gizlendikleri hücre evine de operasyon yapan polis, örgüt içinde 'ev annesi' olduğu tespit edilen kişilerden sorumlu N.K.'nin burada gizlendiğini belirleyerek şüpheliyi gözaltına aldı.

KIZ ÖĞRENCİLERİNE AİT ÖRGÜT EVLERİNDEN SORUMLU

Operasyonlarda belirlenen 4 hücre evinde arama gerçekleştiren polis, 49 bin 160 lira, 450 euro, 725 dolar, 7 cep telefonu, 2 flaş bellek, 1 tablet, 8 GSM hattı ve 1 hafıza kartı yakaladı. Gözaltına alınan şüphelilerin kız öğrencilere ait örgüt evlerinden mesul oldukları, bu evleri finanse ettikleri, haklarında adli işlem olan kişilere ve bu kişilerin yakınlarına para, gıda yardımı gerçekleştirdikleri, adli kontrol şartı ile tutuksuz yargılananlarla da örgüt çerçevesinde güncel faaliyetlerini sürdürdükleri, örgüt içi bağları sürdürdükleri belirlendi. Adliyeye gönderilen şüphelilerden Raziye I., Seda T.K., Seda S., Yeter D. ve H.K. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı, N.K. serbest kaldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal