FETÖ'nün Sınav Taktiği Deşifre Oldu

Bir sanığın ifadesi FETÖ'nün, kamu kurumlarına giriş sınavlarında, örgüt mensuplarına soruları sızdırmanın yanı sıra yazılı sınavlarda uyguladığı taktiği gözler önüne serdi.

07.01.2019-13:06 - (Son Güncelleme: 07.01.2019-12:56) FETÖ'nün Sınav Taktiği Deşifre Oldu

Türkiye genelinde FETÖ'ye yönelik soruşturmalar kapsamında, kamu kurumlarına girişlerde yapılan sınavlara ilişkin hazırlanan test ve yazılı sorularının önceden sızdırıldığının tespit edilmesi üzerine, birçok kişi hakkında davalar açılmıştı. FETÖ'nün, söz konusu kurumlara giriş için düzenlenen yazılı/klasik sınavdaki taktiği ise bir itirafçının ifadesi sayesinde ortaya çıktı.

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, FETÖ'nün MİT'in de aralarında bulunduğu devlet kurumlarına eleman sızdırmak için açtığı çalışma evlerine yönelik görülen davada, ''örgüt yöneticiliği'' suçundan yargılanan sanık H.A. etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak itirafçı oldu.

itirafçı olan sanık H.A, ''Dışişleri Bakanlığı'na giriş için düzenlenecek yazılı sınavdan önce bize 'Soru kağıtlarının arkasına nokta ile işaret bırakmanız gerekiyor.' denildi. Nokta ile işaret bıraktığımız zaman sınav kağıtlarını okuyanlar, bizim bu örgüt ile irtibatlı olduğumuzu bilecek ve daha yüksek not verecekti. Görünecek şekilde bıraktık. Ben sınavı bu şekilde kazandım." diye konuştu.

Daha önce birçok sınavda soruların önceden bazı öğrencilere verildiği, bazı örgüt mensuplarının ise sınavsız bir şekilde yerleştirildiği belirlenmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal