FETÖ'nün Şifrelerinden Biri Daha Çözüldü: 'Anımsamıyorum'

Fetullahçı Terör Örgütü'nün askeri okullarda kullandıkları şifreler çözüldü. 3 sanığın Kırşehir Ağız Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktığında anlattıkları, örgütün iç yüzünü bir daha ortaya çıkardı.

22.10.2020-17:04 - (Son Güncelleme: 22.10.2020-16:40) FETÖ'nün Şifrelerinden Biri Daha Çözüldü: 'Anımsamıyorum'

Mahkeme heyetine savunma yapan M.M., sınav öncesi örgütün prova yaptığını, öğrencilere 'Tek tip kıyafet giymelerini, ellerini dizlerinde bulundurmalarını ve bilemedikleri sorular karşısında hatırlamıyorum yerine anımsamıyorum' demelerini istedikleri söyledi.

Tutuksuz yargılanan sanık M.M., örgütün abileri ile 2012-2013 yılları arasında kapatılan Serhat Dershanesi öğretmeni aracılığıyla tanıştığını ve cemaat evine davet edildiği dönemi anlattı.

"KİMLİKLERİNİZİ GİZLİ TUTUN"

Dershane öğretmeni vasıtasıyla cemaat evine davet edildiğini söyleyen M.M., "Sınavlar kazanıldıktan sonra yüzde 10 oranında maaş kesintisi talep edildi. Örgüt evinde kitap okuyup sohbet ediyorduk. Bize askeri okullarda kimliklerinizi gizli tutun, alttan almayın ama üstte de olmayın deniliyordu. Örgüt evi buluşmaları öncesinde bana bir gün önce playstation oynayalım şeklinde mesaj geliyordu" diye konuştu.

E.Ü. ise sınavı kazanan bir arkadaşı ile teması sonrasında örgüt evi ile bağlantıya geçerek sınavı kazandığını anlattı. M.G. ise 2012 yılında dershaneye gittikten sonra FETÖ yapılanması ile tanıştığını, örgüt evlerinde abilerin önemli kişilerin isimlerini kod isim olarak kullanarak bu şekilde irtibat sağladıklarını belirtti.

"BELİRLEDİKLERİ KADINLA EVLENMEMİ İSTEDİLER"

M.G., askeri okul sınavlarına gitmeden önce 3 örgüt evi değiştirdiğini ifade ederek "İlk girdiğim sınav olan KKK sınavını kaybettim abiler ise itiraz etmemi söyledi. Evlilik üzerine yaptığımız sohbetlerde ise kendilerinin belirlediği kadınlarla evlenmemiz istendi. Yapılanmadan kaçmak için askeri okula girdikten sonra hattımı değiştirdim. Yapılanmayı okula girmek için basamak olarak kullandım" dedi.

Mahkeme heyeti, sanıkların mevcut durumlarının devamına ve duruşmanın 19 Kasım tarihine ertelenmesine karar verdi.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal