FETÖ'nün 'Sakarya İmamına' 19 Yıl 6 Ay Hapis

Sakarya'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında eski "Sakarya il imamı" olduğu iddiasıyla yargılanan sanığa "silahlı terör örgütü yöneticiliği" suçundan 19 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

04.10.2019-11:46 - (Son Güncelleme: 04.10.2019-12:43)

Sakarya'da FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde eski "Sakarya il imamı" olduğu öne sürülerek yargılanan sanığa, 19 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Ahmet Şahin ile avukatı hazır bulundu.

Esas hakkındaki görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı, sanığın örgütün hiyerarşik yapısı içinde yönetici pozisyonda bulunduğunun anlaşıldığını belirterek, sanığın "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" suçundan 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

Sanık Şahin, savunmasında suçlamaları kabul etmedi.

Bolu, Sakarya ve İstanbul'da öğretmen olarak görev yaptığını belirten sanık Şahin, "İl imamı sorumluluğu yapmadım, bu iddialar doğru değildir. İddia edilen hiçbir örgütsel faaliyette bulunmadım. Güneydoğu Anadolu Bölge sorumluluğunu da yapmadım. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum." diyerek kendisini savundu.

Sanığın avukatı da müvekkilinin tahliyesini ve beraatini talep etti.

Sanığı "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" suçundan 19 yıl 6 ay hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Mahkeme, sanık Şahin'in "anayasayı ihlal" suçundan ise kuşkudan uzak mahkumiyetine yeter derecede kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden beraatine karar verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal