FETÖ'nün 'Mahrem İmam' Oluşumuna Soruşturma

FETÖ'nün 'Mahrem imam' oluşumuna 50 gözaltı kararı verildi.

04.02.2020-08:51 - (Son Güncelleme: 04.02.2020-09:47) FETÖ'nün 'Mahrem İmam' Oluşumuna Soruşturma

Konya merkezli 22 ilde, FETÖ'nün TSK'deki üyelerine "mahrem imamlık" yaptığı iddia edilen 50 şüpheli ile ilgili gözaltı kararı alındı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ'ye yapılan soruşturmalar devam ediyor.

FETÖ'nün adliye ve cezaevi oluşumu için 24 gözaltı verildi.

Bu boyutta daha evvel gözaltına alınan örgüt üyesi askeri çalışan ve bu çalışana "mahrem imamlık" yaptıkları belirlenen şahışların verdiği ifadeler istikametinde 50 sanık ile ilgili yakalama kararı verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi kollarınca, Konya odaklı 22 şehirde saptanan adreslere tan vakti aynı zamanlı operasyon gerçekleştrildi.

Zanlıların, TSK içinde olan askeri çalışana örgütte "genel müdür, müdür,molla, müdür yardımcısı,şehir dışı talebe mesulü, ümitçi, ser doktor, doktor ve öğretmen" konumlarında mahrem imamlık yaptıkları ortaya çıktı.

Diğer taraftan, gözaltına alınacaklar listesinde "polis ve askeri personel abisi"eksikliğinin giderilmesin konusunda uygun nitelikleri olan kişilerin belirlenmesi ve mahrem organizasyonda yer almasında, "İl Eğitim Danışmanlığı" görevini gerçekeleştirdiği öne sürülen Yusuf Ziya Y'nin de bulunduğu, bu şahsın, terör örgütü aracılığıyla bir çatıda birleştiren İstanbul'daki Bahçelievler, Beylikdüzü ve Avcılar ilçelerinden mesul olduğu öğrenildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal