FETÖ'nün Mahrem Askeri Yapılanmasına İlişkin Soruşturmada 12 Şüpheli Tutuklandı

Bursa merkezli 15 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "mahrem askeri yapılanmasına" yönelik yürütülen soruşturma doğrultusunda gözaltına alınan 14'ü muvazzaf 24 şüpheliden 12'si tutuklandı

29.06.2019-14:57 - (Son Güncelleme: 29.06.2019-14:53)

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yerleştirilmiş FETÖ üyelerinin deşifre edilmesi çalışmalarında, bazı kişilerin, Bursa'daki büfe telefonlarından "mahrem imamlar" tarafından ardışık ve periyodik bir şekilde arandıklarının tespit edilmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı'nın emriyle yakalanan 24 zanlının adliyedeki işlemleri tamamlandı.

Şüphelilerden, biri muvazzaf, biri ihraç edilmiş 2 üsteğmen, 5'i muvazzaf, 2'si ihraç edilmiş 7 astsubay ile bir eski binbaşı doktor ve 2 eski askeri öğrenci olmak üzere 12'si, çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine sevk edildi.

12 ŞÜPHELİ SERBEST BIRAKILDI  

Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan 7 kişinin de aralarında yer aldığı 12 şüpheli ise adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldı.

Haklarında gözaltı kararı bulunan diğer 2 zanlının yakalanması amacıyla polis tarafından başlatılan çalışma devam ediyor.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, 18 Haziran'da, 26 şüpheliue ilişkin çıkarılan yakalama kararından sonra İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat şubelerine bağlı ekiplerin öncülüğünde operasyon başlatılmıştı. Bursa'nın yanı sıra Adana, Ankara, Balıkesir, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Erzurum, Hakkari, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Muğla, Şanlıurfa ve Yalova'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda 14'ü muvazzaf 24 zanlı gözaltına alınmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal