FETÖ'nün Kritik İsmi Yakalandı

Konya'da devam eden FETÖ soruşturması kapsamında örgütün firari Hava Kuvvetleri mahrem imamı Adil Öksüz'ün bacanağı olan Ökkeş Tetik yakalandı.

23.06.2018-10:50 - (Son Güncelleme: 23.06.2018-10:55)

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü birimleri, 15 Temmuz darbe girişiminin sonrasında Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki kripto askerler ve onları idare eden mahrem imamlara dönük başlattığı soruşturma çerçevesinde geçen Salı günü Konya merkezli 31 şehirde 124 mahrem imamı yakalamak için çalışma başlattı. Operasyonda şüphelilerde 47’si gözaltına alındı. Yakalanan şüpheliler içinde FETÖ/PDY'nin Hava Kuvvetleri imamı firari Adil Öksüz'ün bacanağı Ökkeş Tetik’in de olduğu ortaya çıktı. Sakarya'da yakalanan Tetik, işlemlerinin sonrasında sorgulanmak için Konya'ya gönderildi.

ÖRGÜTTE 'GEZİCİ' OLARAK BİLİNİYOR

Ökkeş Tetik, geçtiğimiz Şubat ayında gözaltına alınan Ankara’da vazifeli mahrem imam M.A tarafından deşifre edildi. M.A. polisteki ifadesinde, “2013 senesi Ocak ayında daha önce görmediğim ‘Gezici’ olarak isimlendirilen Ökkeş Tetik, iki harp okulu öğrencisini mezun olmasına 7-8 ay kala ve bir askeri öğrenciyi daha bana getirdi. Bazen de bu 3 öğrenci ile olduğumuz evlere gelip, benim yanımda bu öğrenciler ile örgütsel eylemler çerçevesinde konuşur, onlara okulda neler yaptıklarını, okulda hangi komutanlarının bulunduğunu, herhangi bir problemlerinin olup olmadığını sorardı” dedi.

Örgüt içindeki 'Gezici' olarak vazife yapan Tetik'in, Hava Kuvvetleri içinde örgüt mensubu askerleri ve onlara mahrem imamlık yapan şahısları denetlediği iddia edildi. Ökkeş Tetik'in ayrıca örgütün mahrem örgütlenmesi içinde öenmli kişilerle irtibatlı olduğu bildirildi. Örgütün gizli haberleşme programı 'ByLock' kullanıcısı da olan Tetik'in, örgüt lideri Fethullah Gülen'in talebi üstüne Bank Asya hesabına 126 bin lira para ödediği de gün yüzüne çıktı. Ökkeş Tetik'in Ankara’da devam eden KPSS sorularının sızdırılması adavasında tutuklanmasının ardından geçen Nisan ayında mahkeme tarafından tahliye edildiği de söylendi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal