FETÖ'nün İmamını Sorgulayan Savcı: Ona Öyle Bir Soru Sordum ki...

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Akıncı Hava Üssü'nde yakalanan ve FETÖ'nün Hava İmamı olduğu iddia edilen Adil Öksüz'ü sorgulayan Cumhuriyet Savcısı Cihan Ergün konuştu.

14.08.2016-15:55 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) FETÖ'nün İmamını Sorgulayan Savcı: Ona Öyle Bir Soru Sordum ki...

15 Temmuz darbe girişiminin kritik ismi olan ve uzun süredir aranan İlahiyatçı Adil Öksüz'ü sorgulayan Savcı Cihan Ergün yaşananları anlattı.

Kendisine Öksüz'le ilgili tek bir istihbarat gelmediğini belirten Ergün, "Adil Öksüz adını ilk kez duydum, şahsını da ilk kez gördüm. Eğer Adil Öksüz, bir yerin imamı, temsilcisiyse bunu bilen arkadaşların önceden söylemesi gerekiyordu. Tabi devlet istihbaratlarının da bunu bilmesi gerekiyordu.

Akıncı Hava Üssü'nün bulunduğu yer civarında arazide alınmış. Ancak şunu belirtmek lazım. Sırf Adil Öksüz değil diğer alınan subay kişiler de araziden toplanıp getirilmişti" dedi.

Havacıların imamı olarak bilinen Adil Öksüz gözaltına alındığında yanında 80 subay daha vardı. A Habere konuşan savcı,  Adil Öksüz'ün sorgudaki çelişkili cevaplarını şöyle değindi:

"Saat 9.00'da Keçiören'den taksi tuttum, orada tarla almaya geldim" dedi. Kimden alacaktınız, bir isim veriyor. Soyadı ne, öyle bir soyisim vermiyor.Aynı şekilde, "Telefonu yok mu, görüşmediniz mi?", "Yok, telefonu yoktu. Filanca görüştürecekti". Filancanın soyadı var mı? Onu da söyleyemiyor. Kaçak güreşiyor, kaçamak cevaplar veriyor"

GÜLEN'E SORGUDA KÜFÜR ETMİŞ

Öksüz, sorguda Fetullah Gülen'e de küfürler yağdırmış. Savcı Ergün o anları şöyle anlattı: "Bunlarla görüştünüz, emir alır mısınız?" deyince hiddetle küfürler savuruyor. Böyle az bilgili adama bağlılığının olamayacağını, beraber adlarının anılmasının bile kendisini alçaltacağını söylüyor.

ÖZEL BİR SORU SORDUM

'İlahiyatçıyım' demişti. Hatta tefsir bölümünde hocaymış. İmzaladıktan sonra dedim ki hocam, özel bir sorum olacak. Kendisiyle ilgili tek bir soru sordum. O da cevap verdi. 'Tamam' dedim, 'Hocanız da böyle cevap verirdi'". Savcı Ergün, Öksüz'ün Fetullah Gülen'le benzer bir cevap verdiğini söyledi.

CEVAPLARA ÇALIŞTILAR MI?

Savcı Ergün, sorguladığı diğer kişilerle Adil Öksüz'le benzer yanıtlar vermesinin dikkatini çektiğini söyledi.

Ergün, şöyle konuştu: Darbe kalkışmasının tamamı kaybetmeleri halinde neler söyleyeceklerini çalışmıştı. Birbirini görmeden aynı şeyleri söyleyebiliyorlardı. Rüşvetin belgesi olur mu? Darbenin somut belgesi mi var? Sorguladığımızda bir takım sorulara kaçamak cevaplar verdiğini gördük. Orada bulunmasının nedenini somut olarak izah edemediğini gördük, bunu da talebimize yazdık"

Savcı Ergün, Öksüz'ün serbest bırakılmasına itiraz etti. Öksüz'ü sorgulayan ikinci hakim de delil yetersizliği gerekçesiyle serbest bırakma kararı verdi.

Öksüz, Ankara'da Esenboğa Havalimanı'ndan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na geçti. Aracına bindi, Sakarya'ya geçip izini kaybettirdi. Öksüz, her yerde özel ekipler tarafından aranıyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal