FETÖ'nün İlk Kez Açıklanan En Büyük Hainliği!

Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, PKK'ya yönelik de çok önemli açıklamalar yaptı. Yarar, FETÖ'nün 17-25 Aralık sonrası PKK içindeki MİT muhbirlerinin ismini sildiğini söyledi.

10.08.2016-12:30 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) FETÖ'nün İlk Kez Açıklanan En Büyük Hainliği!

TV NET canlı yayınında darbe girişimine dair soruları cevaplayan güvenlik uzmanı Mete Yarar, FETÖ'nün terörle mücadeledeki hainliğini anlattı.

"DEVLETİN HAFIZASINI SİLDİLER"
‘7 Haziran seçimlerinin ardından terör eylemlerinin neden tırmandığına' ilişkin bir soruya Yarar, "Çünkü 17-25 Aralık sonrasında PKK içindeki MİT muhbirlerinin listesini silmişler. Devletin hafızasını silmişler" diye yanıt verdi.

17-25 ARALIK SONRASI İSTİHBARATTA KAOS YAŞADIK
"17-25 Aralık'ı atlarsak bu örgütü anlamayız" diye konuşan Yarar, "17-25 Aralık'tan sonra aslında en büyük sıkıntıyı biz istihbarat birimleri içindeki kaosta yaşadık. Olayları önlemek istiyorsan net olarak neyi bilmen gerekir? Net olarak o örgütün içine sızmış olan elemanlarını bilmek durumundasın. Türkiye o dönemde neyi tartıştı? KCK içine sızmış olan MİT mensuplarının infazını konuştu. PKK'nın içine sızmış olan kişilerin infazını konuştu. Biz bunların hiçbirinin rakamını bilmiyoruz" dedi.

BÜTÜN SERVER'LAR SİLİNMİŞ
Güneydoğu'da 40 bin kilometre yol giderek çektiği görüntüleri anlatan Yarar, "Büroksideki birçok kişiyle konuştuğumda o zaman anlatmadım çünkü çok da sıcaktı olaylar. 7 Haziran'dan aslında 22 Temmuz'dan sonra başlayan süreçte, yani artık patlamalar olmuş ve Güneydoğu'da barikatların ötesinde bir olaya geçmiş bir durumdaydık. Yeri söylemeyeceğim, orada konuşurken bir gün dedim ki ‘Neden istihbarat anlamında ciddi sıkıntı yaşıyoruz'. O da bana anlattı. 17-25 Aralık'taki süreçte bütün istihbarat birimindeki kişiler görevinden alınmış ve yerlerine başkası getirilmişti. İlk gittiklerinde karşılaştıkları tablo ne biliyor musunuz? Bütün server'lar silinmiş. Server'ların silinmesi ne demek biliyor musunuz? Devletin hafızasının silinmesi demek. Sana bir hikaye anlatayım üstat dedi bana o dönemde istihbaratın başına gelenlerden biri olan şahıs."

O ZAMAN ANLATSAM TÜRKİYE TRAVMA YAŞARDI
"Bir gün onunla görüşmek isteyen birisinin geldiğini söylemişler. ‘Kim' diye sormuş ismini söylemişler ama tanımıyormuş. Muhakkak onunla görüşmek istediğini söyleyince görüşmüş. Şahıs ‘benimle niye irtibat kurmuyorsunuz' diye sormuş. ‘Sen kimsin' demişler ‘Ben PKK'nın içindeki muhbirinizim beni niye aramıyorsunuz' demiş. Çünkü kayıtlarda yok böyle bir isim. Gittiklerinde yaptıkları ilk hamle bütün muhbirlerin ismini silmek olmuş. Adamlar tek başlarına ve dönemiyorlar bu tarafa. İrtibat kuracak kimse yok, bilgi yok.

HAFIZA TAMAMEN SİLİNMİŞ GÜNEYDOĞU'DA
Hafıza tamamen silinmiş Güneydoğu'da. Yalnızca bir şehirden bahsetmiyorum. Birçok şehirde aynı şey. Güneydoğu'da bombalama eylemlerini engellemeye çalışıyorsan içeriden bilgi alman gerekir. ‘Şimdi ne yapıyorsun peki' dedim MİT'teki kişiye. Şahıslar geldikçe kendilerini tanıtıyorlarmış sizinle beraber çalışıyorduk diyorlarmış. Adamları teyit etmeye çalışıyorlarmış. Güvenliği sağlayıp güvendiklerini anlarlarsa tekrar görev veriyorlarmış. O zamanki sıcaklığında anlatmadım bu olayları anlatsam Türkiye travma yaşardı. Ne zaman şimdi barikat bitti biraz daha ortama geldik şimdi anlatıyorum. Benim devlet terbiyem bu"


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal