FETÖ'nün İki Elebaşı Böyle Görüntülendi! 'Tuvalete Gideceğim' Dedi Kaçtı

FETÖ'nün ABD'deki kurumlarında yöneticilik yapan Mevlüt Hilmi Çınar ile Recep Özkan, Washington'daki bir otelin bahçesinde kameraya takıldı. Özkan'ın muhabirin sorularına yanıt vermemek için "tuvalete gideceğim" diyerek oteline kaçması dikkat çekti.

02.05.2018-16:21 - (Son Güncelleme: 02.05.2018-16:59) FETÖ'nün İki Elebaşı Böyle Görüntülendi! 'Tuvalete Gideceğim' Dedi Kaçtı


Türkiye'de yargılanan ve 15 Temmuz darbe girişiminde bulunduğu kesinleşen Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) ABD'deki kurumlarında üst düzey yöneticilik yapan Recep Özkan ve Mevlüt Hilmi Çınar Anadolu Ajansı muhabirinin sorularını cevapsız bırakarak kaçtı.

FETÖ'nün ABD'deki örgütlenmesinde uzun yıllar görev yapan ve Amerikalı siyasetçilerle diyalog kuran Çınar ile FETÖ'nün özellikle finansal ayağında etkin olan Özkan, Washington'daki Hampton Inn adlı otelde görüntülendi.
TUVALET BAHANESİ İLE SORULARI YANITSIZ BIRAKTI
2.5 saat süren görüşmelerinin ardından kapıda habercilerle karşılaşan FETÖ'cülerin şaşkınlık ve telaşı, objektiflere yansıdı. Özkan muhabirin sorularından "tuvalete gideceğim" diyerek kaçarak caddenin karşısındaki oteline yöneldi.

FETÖ-PYD/PKK  İŞBİRLİĞİNİ FONLUYOR 
FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in onursal başkanı olduğu Niagara Vakfının eski başkan yardımcısı Çınar, Türkiye aleyhtarı propaganda faaliyetleriyle ilgili sorular karşısında da sessiz kalmayı tercih etti.

Muhabir, Çınar'a ABD'de İngilizce olarak yayımlanan ve Türkiye aleyhtarı birçok ismi bir araya getiren "Globe Post" ve "Defense Post" adlı haber sitelerini neden fonladığını sordu. Çınar, PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG'nin Washington'daki temsilcilerinden biri olarak görülen Sinam Mohamed adlı kişiye neden Defense Post'ta yazı yazdırıldığı ve Türkiye aleyhindeki propagandalarını yansıttığı röportajlara niçin yer verildiği sorularına da cevap veremedi.

FETÖ'nün medya yapılanmasında rol alan Mahir Zeynalov'un yönettiği Globe Post'a bağlı Defense Post sitesinde yazan Mohamed, YPG'nin dış ilişkilerini sürdüren, örgüt içinde önemli bir yönetici olarak biliniyor.

Mohamed'in özellikle Zeytin Dalı Harekatı ve Türkiye'yi karalayan ifadelerinin yer aldığı haberleri paylaşan Defense Post ile Türkiye aleyhindeki yayınlarını sürdüren Globe Post, ABD'deki yayınlarına halen devam ediyor.
ENES KANTER'İN FİNANS DANIŞMMANI
Bu arada Çınar'ın kurduğu "Maestro Corporate Group" adlı yönetim danışmanlık firmasının, FETÖ'cü NBA oyuncusu Enes Kanter'e finansal danışmanlık yaptığı da kısa süre önce ortaya çıktı.

Kamuoyunda ve medyada kendisini Gülen'in manevi oğlu olarak lanse eden ve ailesi tarafından reddedilince soyadını "Gülen" olarak değiştiren Kanter, halen Çınar'ın firması ile çeşitli faaliyetler yürütüyor.

CLİNTON'A YÜKLÜ BAĞIŞ

FETÖ'nün bir diğer önemli ismi Özkan, 2016'da ABD başkanlık seçimleri öncesinde Demokratların başkan adayı Hillary Clinton'a 1,5 milyon dolar civarında bağış yapmasıyla kamuoyu ve medyanın gündemine gelmiş, bu ve diğer bağışlar "FETÖ'nün Clinton'a seçim yatırımı" olarak belgelenmişti.

FETÖ bağlantılı Türk Kültür Merkezi'nin eski başkanı Özkan, New York'un Brooklyn bölgesindeki 1,4 milyon dolarlık eviyle de dikkati çekmişti.

Ayrıca Özkan'ın da aralarında bulunduğu bazı isimler hakkında Türkiye'de 15 Nisan 2017'de soruşturma başlatılmıştı. Başsavcılık, bu kişiler hakkında ''anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs'', ''TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs'' ve ''Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs'' ile ''silahlı terör örgütüne üye olma'' suçlarından işlem başlatmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal