FETÖ'nün İadesinde Kritik Gelişme!

ABD Adalet Bakanlığı, Rus Büyükelçi Karlov suikasti ile ilgili yürütülen soruşturma hakkında tutuklama kararı verilen FETÖ elebaşı Gülen'le alakalı kararların, Türkiye'den gönderilecek belgelerin incelenmesinin ardından verileceğini belirtti.

03.04.2018-09:02 - (Son Güncelleme: 03.04.2018-12:15) FETÖ'nün İadesinde Kritik Gelişme!

ABD Adalet Bakanlığı, Rus Büyükelçi Karlov suikasti ile ilgili yürütülen soruşturma hakkında tutuklama kararı verilen FETÖ elebaşı Gülen'le alakalı kararların, Türkiye'den gönderilecek belgelerin incelenmesinin ardından verileceğini belirtti

Rus haber yayın organı TASS’ın yayınladığı habere göre, ABD Adalet Bakanlığı Sözcüsü Nicole Navas Oxman, söz konusu durum ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Sözcü Oxman, değerlendirmelerinde, ‘Bu konu kapsamında Türk hükümetinin sağlayacağı tüm belgeleri ele alacağız, (Gülen'in) geri verilmesi ile ilgili herhangi bir karar bu anlamda gerçeklere ve ilgili ABD yasalarına göre alınacaktır.’ Dedi ve daha fazla açıklamada bulunmayacağını belirtti.

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un 19 Aralık 2016 tarihinde öldürülmesine yönelik soruşturma bünyesinmde FETÖ elebaşı Gülen ile suikastin faili Mevlüt Mert Altıntaş'a uzanan ilişki silsilesi ortaya çıkarılmıştı. Soruşturma ile ilgilenen Ankara Cumhuriyet Savcısı Adem Akıncı, nöbetçi Ankara 2. Sulh Ceza Hakimliğinden Fetullah Gülen, Şerif Ali Tekalan, Cemal Karaata, Cengiz Özkan, Emrullah Uslu, Hamza Sevinç, Murat Tokay ve Temel Alsancak ile ilgili yokluğunda tutuklama kararı alınmasını istemişti.

Ankara 2. Sulh Ceza Hakimliği, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının isteği üzerine Gülen'in de içerisinde olduğu 8 kişi hakkında "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "tasarlayarak insan öldürmek" suçlarından yokluğunda geçtiğimiz gün tutuklama kararı verilmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal