FETÖ'nün Avukatlık Yapılanmasına Operasyon

Ankara merkezli yedi şehirde FETÖ'nün avukatlık yapılanmasına yönelik operasyon düzenlendi. FETÖ operasyonlarında 48'i avukat 60 zanlı için yakalama kararı verildi.

11.09.2020-08:51 - (Son Güncelleme: 11.09.2020-09:26) FETÖ'nün Avukatlık Yapılanmasına Operasyon

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, FETÖ'nün avukatlık yapılanmasına karşı yapılan soruşturma kapsamında 60 zanlı gözaltına alınırken İstanbul merkezli 17 şehirde de FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik kendisiyle ilgili yakalama kararı verilen 44 zanlının yakalanması için operasyon düzenlendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, FETÖ'nün avukatlık yapılanmasına yönelik yapılan soruşturma kapsamında 60 zanlı ile ilgili gözaltı kararı alındı. Aynı zamanlı operasyonlar için harekete geçildi.

ANKARA MERKEZLİ YEDİ ŞEHİRDE 60 KİŞİ

Operasyonların Ankara odaklı olmak üzere yedi şehirde düzenlendiği kaydedildi.

İSTANBUL ODAKLI 17 ŞEHİRDE 44 KİŞİ

Diğer taraftan İstanbul merkezli 17 şehirde, FETÖ'nün TSK yapılanmasıyla ilgili hakkında yakalama kararı verilen 44 zanlının yakalanması için operasyon düzenlendi.

BALIKESİR ODAKLI 10 ŞEHİRDE 13 KİŞİ

Balıkesir merkezli 10 şehirde FETÖ'nün Balıkesir Polis Okulu'ndaki mahrem imamlarına yönelik 13 kişiyle ilgili yakalama kararı çıkarıldı.

Böylelikle Ankara, Balıkesir ve İstanbul odaklı son dakika operasyonlarında toplam 117 zanlıyla ilgili yakalama kararı verilmiş oldu.

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2010-2014 senelerinde Balıkesir Polis Okulu'nda mahrem imamlığı yaptığı tespit edilen ve içlerinde bir komiser yardımcısı, bir polis memuru, 5 öğretmen, bir infaz koruma memurunun da yer aldığı 13 zanlı ile ilgili gözaltı kararı alındı.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri zanlıların yakalanması için İstanbul, Kars, Ankara, Kocaeli, Şanlıurfa, Yozgat, Bursa, Hatay ve Bingöl'de aynı zamanlı operasyon düzenlendi.

Konu olan mahrem imamların daha önce kendileriyle ilgili herhangi bir adli soruşturma kaydı olmadığı öğrenildi.  

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal