FETÖ'den Yargılanan Eski İstihbarat Müdürü Serbest Bırakıldı

FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Ankara eski İstihbarat Şube Müdürü Cihangir Ulusoy serbest bırakıldı.

17.04.2018-19:15 - (Son Güncelleme: 17.04.2018-18:57) FETÖ'den Yargılanan Eski İstihbarat Müdürü Serbest Bırakıldı

FETÖ soruşturması dosyasında resmi evrakta sahtecilik yaptığı öne sürülerek tutuklanan Ankara eski İstihbarat Şube Müdürü Cihangir Ulusoy, avukatının itirazı sonrası Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından serbest bırakıldı.

ÖRGÜTÜN HEDEFİNDEYDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde çalışma ofislerine FETÖ'cüler tarafından 'böcek' diye bilinen dinleme cihazları konduğunun ortaya çıkmasının sonrasında emniyette tasfiyeler yapıldı. Ulusoy da skandal olayın sonrasında 2013 Temmuz'da Ankara İstihbarat Şube Müdürü olarak atandı. Göreve geldikten sonra FETÖ ile yaptığı etkin mücadele sebebiyle örgütün en çok hedef aldığı isimlerin başında olan Ulusoy'un FETÖ'den tutuklanması kafaları karıştırdı. Ulusoy, göreve başladıktan sonra FETÖ'nün 17-25 Aralık'ı öne çekmesine sebep olan hamleler yaptı. Ulusoy, İstihbarat Şube Müdürlüğü'ndeki FETÖ'cüleri tasfiye ederek, 17-25 Aralık'ın Ankara kısmına büyük darbe vurdu.

Ulusoy'un, 17-25 Aralık darbe girişimi ile MİT TIR'larının durdurulması olaylarının aydınlatılması ve önlenmesinde büyük önemi olduğu biliniyor.

MİT TIR'LARI KUMPASINI ÇÖZDÜ

FETÖ, Türkiye'yi zor durumda bırakmak ve prestij kaybettirmek için 1 ve 19 Ocak 2014'te Adana ve Hatay'da MİT TIR'larının durdurulması olayına imza attı. Kumpasın aydınlatılmasında da Ulusoy'un büyük önemi vardı. Ulusoy'un başında olduğu İstihbarat Şube Müdürlüğü o dönem, MİT'e ait TIR'ların yola çıkmasının sonrasında Keçiören Etlik'ten ihbarın yapıldığı ankesörlü telefon ile güvenlik kamera incelemeleri neticesinde ihbarı yapan Ankara İl Jandarma İstihbarat Şube biriminde görevli 2 personeli yakaladı.

DARBE GİRİŞİMİ SONRASI FETÖ'CÜLERİN YAKALANMASINI SAĞLADI

2015 Ekim'de olan Ankara Tren Garı patlamasının sonrasında açığa alan Ulusoy, 15 Temmuz ardından yine bu göreve atandı. 15 Temmuz'da görevli olmamasına karşın Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek darbecilerle çatışan Ulusoy, darbe girişimi sonrası binlerce FETÖ üyesinin yakalanıp tutuklanmasında görev aldı.

"PERSONELİME BÖYLE BİR TALİMAT KESİNLİKLE VERMEDİM"

Ulusoy, savcılıkta verdiği 5 sayfalık ifadesinde, dosya şüphelisi olan Muhammet Tolga Erpolat ile nasıl tanıştığını açıkladı. Ulusoy, koruma görevi sağladığı öne sürülen Erpolat ile ilk olarak, 15 Temmuz gecesi darbeciler tarafından başından vurularak ağır yaralanan eski Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanı Turgut Aslan aracılığıyla makamında tanıştığını blirtti. Ulusoy, "31 Ağustos 2016 tarihli bilgi iletim formunun değiştirdiğim iddiaları gerçek dışıdır, altımdaki personele de böyle bir emir kesinlikle vermedim" diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal