FETÖ'den Ünlü İsimlere Baskı! Futbolculara Bakın Ne Yapmış

FETÖ/PDY'ye yönelik 24 ildeki operasyonlarda 98 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin bazı sanatçı ve futbolculardan baskıyla yardım adı altında para aldıkları belirlendi.

07.04.2016-20:43 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) FETÖ'den Ünlü İsimlere Baskı! Futbolculara Bakın Ne Yapmış

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ve bazı kurumların raporları doğrultusunda 5 Nisan Salı günü Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik 8 ilde operasyon için düğmeye basıldı.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Ankara, Karabük, Adıyaman, Samsun, Kilis, Antalya, Gümüşhane ve Gaziantep merkezli 24 ilde düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınması planlanan 120 kişiden 98'i yakalandı. Emniyetteki ifade sürecinde Antalya ve Karabük'te 3'er Adıyaman'da ise 2 kişi olmak üzere toplam 8 kişi savcıların talimatıyla serbest bırakıldı.

Ankara merkezli çalışma kapsamında sadece bu ilde operasyon düzenlenirken, Karabük merkezli operasyonda İstanbul, Kocaeli, Zonguldak, Adıyaman merkezli operasyonda Mersin Şanlıurfa, Kayseri, Samsun merkezli operasyonda Tokat, Konya, Kilis merkezli operasyonda Antalya, Osmaniye, Hatay, Bitlis, Niğde, Antalya merkezli operasyonda ise İstanbul, İzmir, Mersin, Sakarya, Muş ve Şanlıurfa'da gözaltılar oldu. Operasyon merkezlerinden Gümüşhane ve Gaziantep'te ise sadece arama yapıldı.

Şüphelilerin, emniyette verdikleri ifadelerinin ardından sabah saatlerinden itibaren soruşturmaların yürütüldüğü merkez illerde adliyeye sevklerine başlandı. Bu kapsamda Ankara'da gözaltına alınan 13 kişi, Adıyaman'da gözaltına alınan 16 kişiden 14'ü sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye gönderildi. Samsun'da ise 12 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Ankara'daki operasyonda, gözaltına alınan şüphelilerden bazılarının Gençlik ve Spor Bakanlığında, bazılarının TRT'de çalıştığı, şüpheliler arasında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda öğretmenlik yapan kişilerle iş adamı ve şirket danışmanının da bulunduğu belirtildi.

"Sanat ve futbol camiasından baskıyla para toplamışlar"

TRT Genel Müdürlüğünde görevli şüphelilerin, TRT'de çalışanlardan ve sanat camiasından FETÖ/PDY adına para topladıkları, toplanan paralarla tiyatro gösterileri düzenleyerek FETÖ/PDY'ye ait Samanyolu Kolejleri ve Atlantik Eğitim Kurumlarında bu oyunları oynattıkları, tiyatro oyuncularını örgüt toplantılarına götürdükleri, Bank Asya'yı kurtarma planı olarak masum kişiler adına hesaplar açıp bu hesaplara FETÖ/PDY adına toplanan paraları yatırdıkları belirlendi.

Şüphelilerin bazı futbolcuları da FETÖ/PDY'ye ait evlerde ve yurtlarda ağırladıkları, örgütün toplantılarına katılmaları yönünde baskı yaparak futbolculardan bağış, yardım, burs ve kurban parası adı altında para topladıkları belirtildi. Zaman gazetesi ve Sızıntı dergisine zorla abone yaptırdıkları, toplantılarda Fetullah Gülen'in kitaplarını okuyarak bu kitapları futbolculara sattıkları, bu şekilde örgüte gelir sağladıkları, deplasman maçlarından sonra futbolcuları o ilde bulunan FETÖ/PDY'nin yurtlarına ve okullarına götürerek bu okullar ve yurtlar için kendilerinden burs ve yardım adı altında para istedikleri, Amerika'daki örgüt lideri Fetullah Gülen'le, ünlü futbolcular dışındaki futbolcuları görüştürmedikleri, mağdurların ifadelerinde yer aldı.

Gülen'den talimat

Öte yandan, soruşturmayı derinleştirerek çalışmalarına devam eden mali polis, şüpheli ifadelerinden, Fetullah Gülen'in, 17-25 Aralık soruşturmalarından sonra örgüt üyelerine bir talimat gönderdiği bilgisine de ulaştı.

Gülen'in, örgüt üyelerinden "himmet" ve "bağış" adı altında toplanan paraları kesinlikle banka üzerinden göndermemelerini istediği, paraların kuryeler ile "çantada" yurt dışına çıkartılması talimatını verdiği belirlendi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal