FETÖ'cüler Kaçarken Büyük Bir Operasyon Yakalandı

İzmir Aliağa'da FETÖ'ye karşı soruşturmada haklarında gözaltı kararı bulunan ve Yunanistan'a kaçmaya çalışan 5 FETÖ üyesi, drone ve helikopter destekli gerçekleştirilen operasyonla yakalandı.

08.05.2018-15:01 - (Son Güncelleme: 08.05.2018-14:56) FETÖ'cüler Kaçarken Büyük Bir Operasyon Yakalandı

AA muhabirinin ulaştığı bilgiye göre, İzmir Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ soruşturmaları dahilinde yakalama kararı bulunan 5 FETÖ mensubunun Yunanistan'a kaçmak için İzmir'e geldiği doğrultusunda istihbarat aldı.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ile müşterek operasyon gerçekleştiren jandarma ekipleri, zanlıların Foça ilçesinden botla Yunanistan'a kaçacağını belirlendi.

Güvenlik güçleri, önceki gün gece, Foça sahilinden Yunanistan'ın Midilli adasına doğru seyir halinde olan üyeleri da araziye dağılarak kaçtı.

Bunun üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığına ait helikopter ve İl Jandarma Komutanlığı'na ait insansız hava aracının desteğiyle arazide arama-tarama çalışması başlatıldı. Farklı yönlere giden şüpheliler, yaklaşık 7 saatlik bir çalışma neticesinde gizlendikleri arazide ve terk edilmiş bir evde gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında eski Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) çalışanı kişi, FETÖ’nün kriptolu haberleşme programı ByLock'u kullandığı belirlenen bir sanık ve FETÖ soruşturması çerçevesinde aranan 3 şüpheli bulunuyor.

Şüphelilerin üzerinde ise sahte kimlik ve ehliyet ile yaklaşık 7 bin avro yani yaklaşık 35 TL ele geçirildi.

Sağlık kontrolünden geçirilen zanlıların, jandarmadaki işlemleri sürüyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal