FETÖ'cü‘’Adil Öksüz’ü Tutuklamaya İhtiyaç Duymadım’’

15 Temmuz darbe girişiminin en önemli isimlerinin başında gelen Adil Öksüz’ü serbest bırakan eski hakim Çetin Sönmez, ‘’cemaat abisiyim ama Adil Öksüz’ü terör örgütüne destek amaçlı bu kararı vermedim’’ dedi.

25.05.2017-15:40 - (Son Güncelleme: 25.05.2017-19:50) FETÖ'cü‘’Adil Öksüz’ü Tutuklamaya İhtiyaç Duymadım’’

Etkin pişmanlık yasasından faydalanmak için itirafçı olan eski hakim Çetin Sönmez, savcılığın neden bıraktın sorusuna karşılık ‘’tutuklamaya ihtiyaç duymadım’’ dedi.

Tutuklu olarak alınan ifadesinde Sönmez, üniversite yıllarımda FETÖ ile bağlantım başladı. 1988 yılında polis okulunda okuyan öğrencilere abilik yaptım dedi.

Terör örgütünün evlerinde ve yurtlarında kaldığını ama cemaat olarak bildiğim yapının terör örgütü olduğunu öğrendiğimde ilişkimi kestiğimi ama üniversite yıllarından beri görüştüğüm arkadaşlarımla örgüt amacı olmadan görüşmeye devam ettim dedi.

FETÖ'ye doğrudan bağlı olan, gerektiğinde uzun yıllar uyuyan hücre şeklinde hareket edebilecek ve 'Bozyaka talebesi' olarak anılan gruptan haberim yok. FETÖ'nün İzmir Bozyaka'ya yakın bir yerde bulunan Yamanlar Öğrenci Yurdu'nda ve Okulu'nda kaldığını duymuştum."

Staj gördüğüm dönemlerde sohbetlere gidiyordum ve FETÖ ile bir okulun üst katında bulunan geniş mekânda çoğunluğu hâkim adayı olan arkadaşların bulunduğu toplantıda yemek yedim dedi.

ÖKSÜZ’Ü TANIMIYORUM

İfadesinde Adil Öksüz’ü tanıyıp tanımadığı soruldu Sönmez ‘tanımıyorum’ dedi. Adil Öksüz’ü neden serbest bırakması sorulması üzerine ‘dosyasına incelediğini ve yurtdışına çıkış yasağı bulunduğunu ve yeni bir tedbir koymaya gerek duymadığını, serbest bırakma amacının terör örgütüne destek vermek amaçlı olmadığını ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal