FETÖ'cü Yarbay Bülent Sevindik, Örgütün Gezi Eylemlerine Destek Verdiğini İtiraf Etti

İtirafçı Kurmay Yarbay Bülent Sevindik, FETÖ'nün Gezi olaylarında sokaklara çıkan sendika ve sivil toplum kuruluşlarına destek verdiğini itiraf etti.

04.03.2019-09:51 - (Son Güncelleme: 24.03.2020-11:36) FETÖ'cü Yarbay Bülent Sevindik, Örgütün Gezi Eylemlerine Destek Verdiğini İtiraf Etti

İstanbul Başsavcılığı'nın Gezi iddianamesinde FETÖ'cü Kurmay Yarbay Bülent Sevindik'in ifadeleri de yer buldu. Sevindik, kaosun devam edeceğine inanan örgütün eylem yapan STK'lara destek verdiğini söyledi. Savcılığın tespitlerine göre Gezi başarısız olunca FETÖ'nün diğer darbe kalkışmaları devreye girdi.

İtirafçı Kurmay Yarbay Bülent Sevindik, FETÖ'nün Gezi olaylarında meydanlara çıkan sendika ve sivil toplum derneklerine destek verdiğini açıkladı. Sevindik, Osman Kavala'nın eylemlerde 'akıl hocalığı' rolünü üstlendiğini ifade etti.

OLAYLARI TAHRİK ETTİLER

Olayların başarıya ulaşması durumunda hükümetin istifası ya da erken seçim gibi bir sonuç meydana çıkacağı söylenen iddianameye göre, FETÖ Gezi parkı eylemleri başarısızlıkla neticelenince sahneye kendisi çıktı. Gezi parkı kalkışmasında emniyetteki FETÖ üyeleri üzerinden orantılı ve yerinde müdahaleler yapılmasına engel olundu. Gezi kalkışmasına katılan grubun mağduriyet algısı oluşturmasına zemin hazırlanarak olaylar tahrik edildi.

KURMAY YARBAY EYLEMLERE KATILMIŞ

İzmir'deki bir FETÖ soruşturmasında ifade veren eski İstihbarat Kurmay Yarbay Bülent Sevindik 'itirafçı' sıfatı ile verdiği ifadede, örgütün Gezi'deki kaos ortamının süreceğini düşündüğünü, bu nedenle meydanlara çıkarak destek verdiğini söyledi.

"MEYDANLARA ÇIKANLARA DESTEK VERİLİYOR"

Sevindik, 2013-2014 senesinde Bilgi Şube Müdürlüğü'nde görev yaptığı dönemde 'Esat' kod adlı örgüt abisiyle Ankara'da bir örgüt evinde görüştüğünü ifadde etti. Sevindik görüşmede, örgüt imamının kendisine, "Bu hükümet devrilmeli. Gezi olayları süreciyle başlayan kaos ortamı sürecek. Meydanlara çıkan sendika ve sivil toplum örgütlerine destek veriliyor. Eninde sonunda bu amaca varılacak ve isteğimiz çerçevesinde hakimiyetimizin yoğun olduğu bir hükümet kurulmasına olanak sağlayacağız' dediğini" aktardı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal