FETÖ'cü Savcı Zekeriya Öz Davasında Ali Ağaoğlu Tanık Olarak İfade Verdi!

FETÖ'den aranan eski savcı Zekeriya Öz ile alakalı davada ünlü iş adamı Ali Ağaoğlu tanık olarak ifade verdi. Ağaoğlu, Öz'ü iki defa gördüğünü söyleyerek Dubai'deki tatilin masraflarını verdiğini kabul etti.

16.11.2018-17:35 - (Son Güncelleme: 16.11.2018-17:25) FETÖ'cü Savcı Zekeriya Öz Davasında Ali Ağaoğlu Tanık Olarak İfade Verdi!

Yurt dışına kaçan eski savcı Zekeriya Öz'ün "kasası" olduğu, Öz'ün Dubai tatilinin masraflarının kendisi tarafından karşılandığı ile alakalı belge almaları için iş adamı Ali Ağaoğlu'nun ofisine gönderdiği kişilerden olduğu öne sürülen avukat Tayfun Aktaş'ın, "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan yargılanmasına devam edildi. Duruşmada Ali Ağaoğlu tanık olarak dinlendi.

İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Tayfun Aktaş katıldı. Duruşmada, önceki celse tanık olarak dinlenmesi için hakkında zorla getirme kararı verilen iş adamı Ali Ağaoğlu dinlendi. Mahkeme Başkanı, "sanık Tayfun Aktaş'ın FETÖ / PDY mensubu olduğu, Zekeriya Öz'ün Dubai tatili ile alakalı makbuzları istediği" ile alakalı sorusu ardından Ali Ağaoğlu, "Bu hususta daha önce iki kez ifade verdim. Benim o dönem temsilcim olan Halil İbrahim Demirhan vardı, Aytaç Ocaklı ile birlikte ofisime gelmişlerdi. Ardından Tayfun Aktaş geldi. Makbuzu talep ettiler. Olayın üstünden 5 sene geçti tam hatırlamıyorum" dedi.

"DEFOLUN DİYEREK KOVDUM"

Mahkeme Başkanı, "Ofiste neler oldu?" diye sorunca, Ali Ağaoğlu, "Makbuzu isteyip ana avrat küfürler ettiler. 'Savcımızı size yedirmeyiz' diyerek tehdit ettiler" dedi. Başkan, "Peki Tayfun Aktaş'ın size karşı küfürlü bir lafı oldu mu?" sorusuna ise Ağaoğlu, "Aytaç Ocaklı ile başladı küfür ve hakaretler. Daha sonra Tayfun Aktaş ile sürdü. Tayfun, 'Savcıyı yedirtmeyiz, hesabını sorarız' dedi. Ben de kendilerine 'Defolun gidin' diyerek kovdum" biçiminde cevap verdi.

"ZEKERİYA ÖZ'Ü İKİ KEZ GÖRDÜM"

Ali Ağaoğlu, "Zekeriya Öz'ü tanıyor musunuz?" sorusuna ise "Kendisini yaşamım süresince iki defa gördüm. Başsavcı olduğu yıllarda asistanımı arayarak benimle telefonda görüştü. 'Bir kahveni içmeye geleceğim' dedi. Ben de buyursunlar dedim. Bir de babamı kaybettim. Bana taziyeye geldi. O esnada satış temsilcim Halil İbrahim ile karşılaşmış. Halil İbrahim ile daha önceden tanışıyorlarmış. Zekeriya Öz, Halil İbrahim'den Dubai tatilini istemiş.

Halil İbrahim bana söyledi. Ben de konuk edin, dedim. Halil İbrahim de ne gerekliyse yaptı" biçiminde konuştu. Ardından sanık Tayfun Aktaş söz alarak Ağaoğlu'na soru sordu. Sanık Aktaş, "O görüşmede 'Bu hükümeti düşüreceğiz, ya Tayyip tarafı, ya biz' gibi kelimeler benim ağzımdan çıktı mı?" dedi. Ağaoğlu da anımsamadığını söyledi. Sanık Aktaş'ın, "Ben savcıyı yedirmeyiz sözünü kullandım mı?" sorusuna ise Ağaoğlu, "Herkes ifade ediyordu. Evet duydum" diye yanıt verdi. Duruşma diğer tanıkların dinlenmesiyle sürüyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal