FETÖ'cü Savcı Yunanistan'a Kaçarken Yakalandı

Meslekten ihraç edilen, "Askeri casusuluk" davası hakimi Zafer Kılınç, Yunanistan'a kaçarken güvenlik birimleri tarafından ele geçirildi.

16.04.2018-21:31 - (Son Güncelleme: 16.04.2018-21:25) FETÖ'cü Savcı Yunanistan'a Kaçarken Yakalandı

İçlerinde muvazzaf askerlerin de yer aldığı 357 sanığın beraatiyle neticelenen İzmir'deki "Askeri casusluk" davasının meslekten ihraç edilen savcısı Zafer Kılınç, Yunanistan'a kaçmaya çalıştığı esnada yakalandı.

"ASKERİ CASUSLUK" DAVASININ MESLEKTEN İHRAÇ EDİLEN SAVCISI

Hudut birimleri İpsala yakınlarındaki askeri yasak bölgede yaptıkları kontrol esnasında Yunanistan'a kaçmaya uğraşan bir grubu yakaladı. İncelemede, şüpheliler arasında, İzmir'deki "Askeri casusluk" davasının meslekten ihraç edilen savcısı Zafer Kılınç'ın bulunduğu öğrenildi. Kılınç'ın yanındaki grubun, eşi Z. Kılınç ile 2 çocuğu olduğu belirtildi.

ByLock KULLANICISI

Z. Kılınç'ın FETÖ'nin şifreli haberleşme uygulaması "ByLock" kullanıcısı kaydı olduğu bildirildi. Zafer Kılınç, eşi Z. Kılınç ile kızı Ş. Kılınç gözaltına alındı. 14 yaşındaki diğer çocuk ailenin akrabalarına verildi. Şüpheliler jandarma eşliğinde sağlık kontrolü için hastaneye sevk edildi. Şüphelilerden Zafer Kılınç'ın soruşturmanın devam ettiği Ankara, eşi Z. Kılınç'ın Konya'ya gönderilmek üzere bu illerin güvenlik birimlerine teslim edileceği kızı Ş. Kılınç'ın ise gözaltı işlemlerinin devam edeceği açıklandı.

HAKKINDA 8 YILA KADAR HAPİS İSTEMİYLE DAVA AÇILMIŞTI

Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığınca İzmir'deki "Askeri casusluk" davasının meslekten ihraç edilen savcısı Zafer Kılınç hakkında, "görevde yetkiyi zincirleme kötüye kullanmak", "özel yaşamın gizliliğini zincirleme ihlal ve ifşa etmek", "hakaret" gibi suçlardan 8 seneye kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Davaya bakan Karşıyaka 2. Ağır Ceza Mahkemesi de firari Kılınç'ın dosyasını, yargılamanın yapılabilmesi için Yargıtay'a iletmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal