FETÖ'cü Hayko Bağdat ile Dostları Olan HDP Arasında Kavga Çıktı

Uzun zamandır yurtdışında yaşayan FETÖ’cü Hayko Bağdat, FETÖ’nün Arap sermayesiyle beraber açtığı yayın organı Ahval’de “Muharrem İnce'yi desteklemek Türkiye'ye ihanettir” başlıklı bir yazıyı köşesine taşıdı. FETÖ’cü Hayko Bağdat'a ile dostu olan HDP arasında kavga başladı.

30.05.2018-12:40 - (Son Güncelleme: 30.05.2018-12:52)

FETÖ’cüleri yargıyı ele geçirdiği 2010 referandumunda “yetmez ama evet”in bayraktarlığını üstlenen, yine terör örgütünün Bugün TV kanalında program yapan ve Taraf gazetesinde köşe yazan Hayko Bağdat, bugün çok tepki çeken bir yazı yazdı.

Sosyal medyada büyük kavga olarak yorumlanan köşe yazısında şu cümleler dikkat çekti:

“Biz HDP’liler şöyle düşünüyoruz: Hiçbir turda Muharrem İnce’ye ya da Meral Akşener’e ya da Temel Karamollaoğluna ya da Doğu Perinçek’e oy vermeyeceğiz. Tutsak olmayan hiçbir yöneticimiz sizlere bu sözü vermesinler çünkü kendi Eş Başkanımız Selahattin Demirtaş tutsakken başkasına oy vermeyeceğiz.

Bir oyumuzla Muharrem İnce Başkan olacak olsa bile, Muharrem İnce ‘Saray’a çıkınca Kuran çarpsın iki saate serbest bıraktıracağım Başkan’ınızı’ dese de, Demirtaş’ın kendisi bunu bizden talep etse de, Abdullah Bey (Öcalan) soğuk tecrit duvarlarından bizlere fısıldasa da, Nurettin Demirtaş Dağ’dan ricada bulunsa da, Selahattin Demirtaş tutsakken başka bir yapıya koltuk değneği olmayacağız.”

HDP’DEN SERT TEPKİ

FETÖ’cü Hayko Bağdat’ın yazısına, HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen’in ve HDP Milletvekili Adayı Ahmet Şık’ın da aralarında olduğu çok sayıda kişiden çok sert tepki geldi. HDP’li Ayhan Bilgen Twitter üzerinden gösterdiği tepkide, “’Akılsız dostun olacağına akıllı düşmanın olsun’ diye boşuna dememişler. En büyük şansımız, Kürtlerin kendilerine akıl vermeye kalkanlardan çok daha öngörülü olması. Muhalefete muhalefet yapmanın anlamsızlığının farkındalar” ifadelerini kullandı. Bu açıklamasında ki ‘Akılsız dostun olacağına akıllı düşmanın olsun’ vurgusu ise aralarında ki işbirliğini ortaya koydu.

HPD’li Ahmet Şık ise “Gezi direnişleri sırasında polis megafonunu eline alıp saçmaladığında iyi niyetli olduğunu düşünmüştük ama şimdi cemaatin çetesinin megafonu elindeyken aynı şeyi düşünmüyoruz. Şöhret budalalığı da saçmalamaya yol açıyor. Mafyalarla mücadele edenlerin aklı da vicdanı da sağlamdır” diye Bağdat kavgasına odunu verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal