Eski Kaçak Hakim Menekşe Uyar Yakalandı

Kırmızı bültenle aranan eski kaçak hakim Menekşe Uyar, Ankara'da yakalandı.

10.07.2020-11:40 - (Son Güncelleme: 10.07.2020-12:46) Eski Kaçak Hakim Menekşe Uyar Yakalandı

Yargıtayda görülen "FETÖ kumpası" davasında kendisiyle ilgili kırmızı bülten çıkarılan eski kaçak hakim Menekşe Uyar, Ankara'da göz altına alındı.

Başkentin Pursaklar ilçesindeki bir evde bulunan Uyar, OdaTV soruşturması ile davasında zanlılara Fetullahçı Terör Örgütü tarafından (FETÖ) kurulan kumpasla ilgili Yargıtay 8. Ceza Dairesinin gördüğü 33 eski hakim ve savcı arasında yer alıyor.

KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARILMIŞTI

Zanlıları "görevi kötüye kullanmak" ile "kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" suçlarından yargılayan mahkeme, 16 Ekim 2019 tarihinde Uyar ile Ergenekon soruşturmasını yapan firari eski savcı Zekeriya Öz'ün de içlerinde olduğu 13 zanlıyla ilgili yokluğunda tutuklama kararı almış, uluslararası aranmaları için kırmızı bülten istenmesine karar verilmişti. Uyar'la ilgili "Balyoz Planı" davasıyla ilgili FETÖ çerçevesinde de İstanbul'da iddianame hazırlamıştı.

YARGILAMALARI YARGITAY'DA YAPILACAK

Toplam 50 eski hakim ile savcıyla ilgili hazırlanan iddianamede, Uyar için  "görevi kötüye kullanma", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından 10 seneden 27 seneye kadar, "anayasayı ihlal" kabahatinden de ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenmişti.

Zanlılar, suç zamanında birinci sınıf hakim ve savcı görevinde olduğu için yargılamaları Yargıtay tarafından yapılacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal