FETÖ'cü Firari Akademisyene Üniversiteden Maaş Veriliyor İddiasına Yalanlama

Harran Üniversitesi, terör örgütü FETÖ üyeliğinden dolayı meslekten ihraç edilen ve kaçak durumda olan bir profesörün 15 Temmuz darbesi sonrasında üniversiteden maaş aldığı iddialarını yalanladı.

17.04.2018-14:23 - (Son Güncelleme: 17.04.2018-14:20) FETÖ'cü Firari Akademisyene Üniversiteden Maaş Veriliyor İddiasına Yalanlama

Harran Üniversitesi (HRÜ), hain FETÖ mensuplarından olup meslekten ihraç edilen ve kaçak durumda olan eski üniversite akademisyeni Prof. Dr. Sait Yayla'nın durumuyla ilgili medyada gerçeği yansıtmayan haberlerin bulunduğunu dile getirdi.

Basın açıklamasında şöyle:

Harran Üniversitesi, ‘Ahmet Sait Yayla, Kasım 2015 senesinde, Amerika’da bir konferansa katılmak üzere Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji bölümünden karşılıksız izin istemiş. Bölüm başkanı Fen Edebiyat Fakültesi Yönetim Kurulu bahsi geçen kişiye bir haftalık izin vermiştir. O tarihte Ahmet Sait Yayla'nın FETÖ ile olan ilişkisi tam olarak bilinmediği için üniversite yönetim kurulu bu izni onaylamış ve Ahmet Sait Yayla, Amerika’ya gitmiştir’ diye açıklama yaptı.

Eski akademisyenin izni bitmeden kuruma bir sağlık raporu gönderdiğini belirten açıklamada, söz konusu raporunda da New York Konsolosluğu ve Dışişleri Bakanlığı onayı ile kabul edildiğine vurgu yaptı.

Ahmet Yayla'nın ABD'de katıldığı bir konuşmada, Türkiye aleyhinde konuşma yapmasının sonrasında hakkında soruşturma başlatıldığı belirtilen basın açıklamasında, ‘Soruşturma sonucunda Ahmet Sait Yayla'nın terör çalışmalarına destek verdiği gerekçesi ile 20 Haziran 2016 tarihinde Şanlıurfa Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Diğer yandan soruşturma sonucu Ahmet Sait Yayla'nın ihracı gerektiği fikri YÖK'e iletilmiştir. 20 Temmuz'da ilan edilen OHAL dahilinde Ahmet Sait Yayla akademisyenlikten açığa alınmış ve meslekten ihraç edilmiştir. Yayla, 15 Temmuz 2016 tarihinin sonrasında üniversiteden herhangi bir maaş almamıştır’ şeklinde açıklama yapıldı.

Terör örgütü FETÖ'nün üniversite yapılanmasına yönelik 25 Temmuz 2016'da düzenlenen operasyonda, hakkında yakalama kararı çıkarılan Prof. Dr. Yayla ABD'de kaçak durumda olduğundan yakalanamamıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal