FETÖ'cü Eski Başyaver Ali Yazıcı Tekrardan Yargılanacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve 2 polisin şehit edildiği saldırı hakkında yürütülen davada, Yargıtayın bozma kararından sonra eski başyaver Ali Yazıcı'nın da aralarında yer aldığı 3 sanık tekrardan yargılanacak

24.06.2019-12:39 - (Son Güncelleme: 24.06.2019-12:30)

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve 2 polisin şehit edildiği saldırı hakkında yürütülen davada, Ali Yazıcı ve diğer üç kişi tekrardan hakim karşısına çıkacak. İlk duruşması bugün Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesinde düzenlenecek olan davada, eski başyaver Ali Yazıcı, eski Dalaman Deniz Hava Üs Komutanı albay Cenk Bahadır Avcı ve eski yarbay Hüseyin Yılmaz, mahkemede savunmalarını yapacak.

Mahkeme heyeti, ilk duruşmada Yargıtayın sanıklar yönünden bozma kararına uyulup uyulmayacağına karar vererek, sanık ve sanık avukatlarından da buna ilişkin beyan alacak.

YAZICI'NIN CEZASI AZ BULUNDU 

Eski başyaver Ali Yazıcı'ya "suça yardım"dan verilen 18 yıl hapis cezasını az bulan Yargıtay 16. Ceza Dairesi, bu kararı geçersiz sayarak Yazıcı'nın asli fail olarak cezalandırılmasını talep etti.

Ali Yazıcı'yla birlikte hakkında müebbet hapis cezası verilen eski Dalaman Deniz Hava Üs Komutanı albay Cenk Bahadır Avcı'ya ilişkin verilen mahkumiyet kararı da bozuldu.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, beraatine karar verilen Hüseyin Yılmaz'a ilişkin kararı da bozdu. Sanığa ilişkin Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde düzenlenen başka bir dava olduğunun anımsatıldığı kararda, maddi gerçeğin kuşkuya yer vermeyecek bir şekilde ortaya çıkarılması için sanığa ilişkin belge ve beyanların dosyaya getirtilmesi, gerekli olması halinde davaların birleştirilerek bir bütün şeklinde delillerin değerlendirilmesi gerektiği belirtilidi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal